Kulinarika Prosti čas

Preprosto in božansko pecivo z malinami

Cuker blog ne bi bil Cuker blog, če vam ne bi vsake toliko časa ponudil kakšno “pocukrano” kulinarično idejo.

Logo

In tudi tokrat je tako! 😀

Danes vam predstavljam recept za preprosto in božansko pecivo z malinami.

Sama priprava peciva vam ne bo vzela veliko časa, od vas pa ne bo zahtevala uporabe “stotih” sestavin, ali komponent, ki bi bile težko dostopne.

Sama priprava peciva vam ne bo vzela veliko časa, od vas pa ne bo zahtevala uporabe “stotih” sestavin, ali komponent, ki bi bile težko dostopne.

Preprosto pecivo z malinami

Sestavine;

Za biskvit;

  • 4 jajca,
  • 2 skodelici sladkorja,
  • 3 skodelice moke,
  • 1 skodelica navadnega jogurta,
  • pol skodelice olja,
  • 1 pecilni prašek,
  • 1 vanilijev sladkor,
  • mleko (za navlažitev biskvita).

Za kremo;

  • 250 g sira Mascarpone,
  • 250 ml smetane za stepanje,
  • 250 g malin (lahko zmrznjene, še boljše pa je če so sveže)
  • sladkor.

Posip;

  • maline

Postopek

Najprej z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Nato dodamo ostale sestavite in vse skupaj zmešamo. Maso prelijemo v pekač in pečemo na 180 stopinj Celzija, približno pol ure. Počakamo, da se biskvit ohladi, medtem pa naredimo kremo.

Najprej steptamo smetano za stepanje, nato pa smetani primešamo Mascarpone in maline. Opomba: Nekaj malin si prihranimo, saj jih bomo kasneje potrosili po pecivu. Po občutku pa dodamo tudi sladkor. Jaz na primer ne dodam veliko sladkorja (1-2 žlici), saj mi ni všeč, da je krema pretirano sladka.

Biskvit kasneje dobro navlažimo z mlekom, nato pa ga namažemo s kremo iz malin. Kremo še nato potrosimo z malinami, ki so nam ostale. Pecivo je gotovo.

This image has an empty alt attribute; its file name is 141202538_3866852453374496_7707554525375129016_n-2-768x1024.jpg

Še več receptov za božanske sladice s pridihom sadja pa lahko dobite na povezavi.

Bodite kreativni!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor