Cuker blog ne bi bil Cuker blog, če vam ne bi tu in tam postregel s kakšnih “pocukranim receptom”.
Zato vam v stilu svojega imena danes predstavlja še nekaj nepogrešljivih sadnih sladic.
Najboljše sadne sladice
1. Preprosta jagodna torta
Sestavine;
Za biskvit;
- 4 jajca
- 2 skodelici sladkorja
- 3 skodelice moke
- 2 skodelici navadnega jogurta
- pol skodelice olja
- 1 pecilni prašek
- 1 vanilijev sladkor
- mleko (za navlažitev biskvita)
Za kremo;
- 250 g sira Mascarpone,
- 375 ml smetane za stepanje (ena mala smetana in pol),
- 450 g zmrznjenih jagod,
- sladkor (po okusu).
Postopek;
Najprej z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Nato dodamo ostale sestavite in vse skupaj zmešamo. Maso prelijemo v tortni model in pečemo na 180 stopinjah Celzija, približno 35 minut. Počakamo, da se biskvit ohladi, nato pa ga prerežemo na pol.
Za kremo najprej stepemo smetano, nato pa v njo primešamo sir Mascarpone, dodamo pa tudi jagode, ki smo jih predhodno odmrznili in narezali na kose. Opomba: Nekaj jagod si prihranimo za okrasitev torte. Po občutku dodamo še sladkor (jaz dodam približno štiri žlice) in vse skupaj zmešamo.
Biskvit kasneje dobro navlažimo, spodnjo polovico biskvita pa dobro namažemo z jagodno kremo. Na premazano polovico položimo zgornjo polovico biskvita.
Torto kasneje poljubno okrasimo. Jaz sem jo na primer premazala s čokolado (glej spodnjo sliko), ki sem jo naredila tako, da sem jedilno čokolado zakuhala v sladki smetani.
Torto sem kasneje okrasila z jagodami in posula s kokosovo moko.
2. Sladki skrčki s pudingom
Sestavine;
Biskvit;
- 3 jajca,
- 2 skodelici sladkorja,
- 3 skodelice moke,
- 1 skodelica navadnega jogurta,
- pol skodelice olja,
- 1 pecilni prašek,
- 1 vanilijev sladkor,
- mleko (za navlažitev biskvita),
Preliv;
- 2 vaniljeva pudinga,
- 1 liter mleka,
- smetana (po želji)
Nadev;
- sadje (jaz sem na primer izbrala jagode)
Postopek:
Najprej z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Nato dodamo ostale sestavite in vse skupaj zmešamo. Maso prelijemo v modele v obliki srčkov in pečemo na 180 stopinjah Celzija, približno 40 minut. Kasneje počakamo, da se biskvit ohladi.
Medtem, ko se biskvit peče, skuhamo puding, ki ne sme biti pretekoč. Puding kasneje ohladimo in ga kasneje namažemo/prelijemo čez biskvitne kolačke v obliki srčkov. Po želji še na to damo smetano, ki smo jo predhodno stepli.
Na vse skupaj (na vrh kolačkov) še damo sadje. Jaz sem na primer na vrh kolačkov dala jagode.
3. Preprosta višnjeva torta
Sestavine;
Za biskvit;
- 4 jajca,
- 2 skodelici sladkorja,
- 3 skodelice moke,
- 2 skodelici navadnega jogurta,
- pol skodelice olja,
- 6 žlic kakava ali čokolade v prahu,
- 1 pecilni prašek,
- 1 vanilijev sladkor
- mleko (za navlažitev biskvita)
Za kremo;
- 250 g sira Mascarpone,
- 250 ml sladke smetane za stepanje (ena mala smetana),
- 450 g zmrznjenih višenj,
- sladkor (po okusu).
Za nadev;
- 125 ml smetane za stepanje,
- naribana čokolada ali čokoladni lističi.
Postopek;
Najprej z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Nato dodamo ostale sestavite in vse skupaj zmešamo. Maso prelijemo v tortni model in pečemo na 180 stopinjah Celzija, približno 35 minut. Počakamo, da se biskvit ohladi, nato pa ga prerežemo na pol.
Za kremo najprej stepemo 250 ml sladke smetane, nato pa v njo primešamo sir Mascarpone, dodamo pa tudi višnje, ki smo jih predhodno odmrznili in narezali na kose. Opomba: Nekaj višenj si prihranimo za okrasitev torte. Po občutku dodamo še sladkor (jaz dodam približno štiri žlice) in vse skupaj zmešamo.
Biskvit kasneje dobro navlažimo, spodnjo polovico biskvita pa dobro namažemo z višnjevo kremo. Na premazano polovico položimo zgornjo polovico biskvita.
Za premaz torte stepemo smetano in jo premažemo po torti. Torto še posujemo s čokolado in okrasimo z višnjami.
Bodite kreativni!