Cukrove ideje Kulinarika Prosti čas

Borovničevo pecivo, ki vas bo navdušilo

Cuker blog ne bi bil Cuker blog, če vam ne bi vsake toliko časa ponudil kakšno “pocukrano” kulinarično idejo.

Logo

In tudi tokrat je tako!

Predstavljamo vam recept za preprosto in božansko pecivo z borovnicami.

Sama priprava peciva vam ne bo vzela veliko časa, od vas pa ne bo zahtevala uporabe “stotih” sestavin, ali komponent, ki bi bile težko dostopne.

Sama priprava peciva vam ne bo vzela veliko časa.

Preprosto pecivo z borovnicami

Sestavine;

Za biskvit;

  • 4 jajca,
  • 2 skodelici sladkorja,
  • 3 skodelice moke,
  • 1 skodelica navadnega jogurta,
  • pol skodelice olja,
  • 1 pecilni prašek,
  • 1 vanilijev sladkor,
  • mleko (za navlažitev biskvita).

Za kremo;

  • 250 g sira Mascarpone,
  • 250 ml smetane za stepanje,
  • 250 g borovnic (lahko zmrznjene, še boljše pa je če so sveže),
  • sladkor.

Posip;

  • borovnice

Postopek

Najprej z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Nato dodamo ostale sestavite in vse skupaj zmešamo. Maso prelijemo v pekač in pečemo na 180 stopinj Celzija, približno pol ure. Počakamo, da se biskvit ohladi, medtem pa naredimo kremo.

Najprej steptamo smetano za stepanje, nato pa smetani primešamo Mascarpone in borovnice. Opomba: Nekaj borovnic si prihranimo, saj jih bomo kasneje potrosili po pecivu. Po občutku pa dodamo tudi sladkor. Jaz na primer ne dodam veliko sladkorja (1 žlica), saj mi ni všeč, da je krema pretirano sladka.

Biskvit kasneje dobro navlažimo z mlekom, nato pa ga namažemo s kremo iz borovnic. Kremo še nato potrosimo z borovnicami, ki so nam ostale. Pecivo je gotovo.

Še več receptov za božanske sladice s pridihom sadja pa lahko dobite na povezavi.

Bodite kreativni!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor