Cuker blog ne bi bil Cuker blog, če vam ne bi vsake toliko časa ponudil nekaj sladkega.
In tudi tokrat je tako.
V tokratnem prispevku vam Cuker blog predstavlja recept za pito z jabolki in s sirom Mascarpone.
Gre za vsem znano jabolčno pito, ki jo popestri in ji doda svežino ter mehkobo prav znan kremast sir.
Sladica je enostavna, hitra in dobra.
Na povezavi pa lahko najdete tudi cukrov pretekli recept za pito s slivami.
Jabolčna pita s sirom Mascarpone
Sestavine;
Ta testo;
- 350 g gladke bele moke,
- 100 g sladkorja,
- 1 jajce,
- ščepec soli,
- 150 g masla,
- 1 dl sladke smetane,
- 1 pecilni prašek.
Za nadev;
- 250 g sira Mascarpone,
- 5 srednje velikih jabolk,
- velika žlica cimeta.
Postopek;
Najprej presejemo moko ter ji dodamo ostale sestavine za testo. Opomba: Maslo narežemo na kocke. Sestavine za testo dobro premešamo in oblikujemo v hlebček.
Tortni model na dnu premažemo z maslom in po njem razporedimo približno dve tretjini testa, ki smo ga predhodno naredili. Eno tretjino testa si prihranimo za kasneje.
Jabolka olupimo, naribamo ter jim dodamo cimet. Nato po testu, ki smo ga razporedili po dnu pekača, namažemo sir Mascaprone. Po tem potrosimo še naribana jabolka. Iz preostale tretjine testa oblikujemo še poljuben vzorec na vrhu pite.
Pito pečemo na 180 stopinj, približno eno uro.
Pa dober tek!