Kulinarika Prosti čas

Zdrava in preprosta sladica

Danes vam predstavljam recept za zelo enostavno sladico, ki vsebuje zgolj zdrave sestavine.

Sladica sestoji iz hruške, poseben pečat pa ji dajo tudi orehi v kombinaciji s številnimi drugimi sestavinami.

Sladica sestoji iz hruške, poseben pečat pa ji dajo tudi orehi v kombinaciji s številnimi drugimi sestavinami.

This image has an empty alt attribute; its file name is 123310302_1073298133099549_1265485434277107655_n-1.jpg

Eksperimentiranje v kuhinji

Pravzaprav je sladica produkt mojega eksperimentiranja. Pri peki in kuhi namreč zelo rada preizkušam različne kombinacije. Posebej ljuba kombinacija pa mi je kombinacija orehov, jogurta in medu.

Pri peki in kuhi zelo rada preizkušam različne kombinacije. Posebej ljuba kombinacija pa mi je kombinacija orehov, jogurta in medu.

Vedno kreativni

Cuker blog želi pri svojih bralcih spodbuditi ustvarjalnost na različne načine. Eden izmed načinov kreativnosti pa je tudi ustvarjalnost v kuhinji. Kreativnost je namreč treba negovati! Vedno in povsod!

Nepopolni recepti?

Ko sem začela pisati blog, je bila moja vizija ta, da bi moji kuharski recepti imeli zgolj neke osnovne smernice, veliko pa bi bilo prepuščeno kreativnosti mojih bralcev, torej vaši ustvarjalnosti. Zagotovo ste že opazili, da v svojih receptih velikokrat uporabim besedno zvezo “po želji”. Slednje je najbrž posledica tega, da sama ne maram dolgih in potratnih receptov, ki mi že s svojo dolžino vzamejo voljo, da bi jih sploh prebrala do konca, kaj šele upoštevala.

Medena hruška z orehi

Vrnimo se torej k našemu receptu. Za recept za medene hruške z orehi ne potrebujete veliko. Hruške pa lahko po želji nadomestite tudi z jabolki.

Hruške lahko po želji nadomestite z jabolki.

Sestavine

  • tri hruške (lahko tudi več, odvisno od količine, ki jo želite pripraviti),
  • 50 g orehov,
  • en navadni jogurt,
  • 2 žlici medu,
  • žlička cimeta,
  • 50 g masla.

Opomba; Jogurt lahko nadomestite tudi s kislo smetano.

Postopek

Najprej dobro operete hruške in jih olupite. Nato jih prerežete na pol in očistite (odstranite pečke in pecelj), v hruške pa tudi izdolbete luknjo, v katero boste kasneje nadevali nadev iz orehov.

Hruške nato položite na pekač, ki je prekrit s peki papirjem.

Kasneje se lotite nadeva. Jedrca orehov očistite in zmeljete. Zmletim orehom dodate še jogurt, med, raztopljeno maslo in žličko cimeta. Vse skupaj dobro zmešate in nadevate na/v hruške.

Nadevane hruške daste v pečico in pečete na 180 stopinj Celzija približno 20 minut. Vaša sladica je narejena.

Sladico lahko ob serviraju, po želji, tudi dekorirate. Bodite kreativni!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor