Predstavljam vam recept za zelo enostavno sladico, ki vsebuje zgolj zdrave sestavine.
Sladica sestoji iz hruške, poseben pečat pa ji dajo tudi orehi v kombinaciji s številnimi drugimi sestavinami.
Sladica sestoji iz hruške, poseben pečat pa ji dajo tudi orehi v kombinaciji s številnimi drugimi sestavinami.
Eksperimentiranje v kuhinji
Pravzaprav je sladica produkt mojega eksperimentiranja. Pri peki in kuhi namreč zelo rada preizkušam različne kombinacije.
Posebej ljuba kombinacija pa mi je kombinacija orehov, jogurta in medu.
Pri peki in kuhi zelo rada preizkušam različne kombinacije.
Vedno kreativni
Cuker blog želi pri svojih bralcih spodbuditi ustvarjalnost na različne načine. Eden izmed načinov kreativnosti pa je tudi ustvarjalnost v kuhinji. Kreativnost je namreč treba negovati! Vedno in povsod!
Nepopolni recepti?
Ko sem začela pisati blog, je bila moja vizija ta, da bi moji kuharski recepti imeli zgolj neke osnovne smernice, veliko pa bi bilo prepuščeno kreativnosti mojih bralcev, torej vaši ustvarjalnosti. Zagotovo ste že opazili, da v svojih receptih velikokrat uporabim besedno zvezo “po želji”. Slednje je najbrž posledica tega, da sama ne maram dolgih in potratnih receptov, ki mi že s svojo dolžino vzamejo voljo, da bi jih sploh prebrala do konca, kaj šele upoštevala.
Medena hruška z orehi
Za recept za medene hruške z orehi ne potrebujete veliko.
Hruške pa lahko po želji nadomestite tudi z jabolki.
Hruške lahko po želji nadomestite z jabolki.
Sestavine;
- tri hruške (lahko tudi več, odvisno od količine, ki jo želite pripraviti),
- 50 g orehov,
- en navadni jogurt,
- 2 žlici medu,
- žlička cimeta,
- 50 g masla.
Opomba; Jogurt lahko nadomestite tudi s kislo smetano.
Postopek;
Najprej dobro operete hruške in jih olupite. Nato jih prerežete na pol in očistite (odstranite pečke in pecelj), v hruške pa tudi izdolbete luknjo, v katero boste kasneje nadevali nadev iz orehov.
Hruške nato položite na pekač, ki je prekrit s peki papirjem.
Kasneje se lotite nadeva. Jedrca orehov očistite in zmeljete. Zmletim orehom dodate še jogurt, med, raztopljeno maslo in žličko cimeta. Vse skupaj dobro zmešate in nadevate na/v hruške.
Nadevane hruške daste v pečico in pečete na 180 stopinj Celzija približno 20 minut. Vaša sladica je narejena.
Sladico lahko ob serviraju, po želji, tudi dekorirate.
To še ni vse…
Predstavljam vam še dve dodatni ideji, kako uporabiti hruške.
Jogurtovo pecivo s sadjem
Gre za še eno zelo enostavno pecivo, ki je oplemeniteno z jogurtom in vsebuje sadje.
Sama v omenjeno sladico najraje vmešam jagodičevje ali sezonsko sadje, ki ga imam pri roki.
Pecivo lahko naredite tudi v obliki mafinov.
Jogurtovo pecivo s sadjem
Sestavine;
Za biskvit
- 4 jajca,
- 2 skodelici sladkorja,
- 3 skodelice moke,
- 1 skodelica navadnega jogurta,
- pol skodelice olja,
- 1 pecilni prašek,
- 1 vanilijev sladkor,
- mleko (za navlažitev biskvita),
- 250 g hrušk ali poljubnega sadja.
Postopek;
Vse sestavine za biskivt, razen sadja, zmešamo z mešalcem. Nato v maso dodamo tudi sadje, ki ga zraven vmešamo z žlico.
Maso vlijemo v namaščen pekač ter pečemo na 180 stopinj Celzija, približno 30 minut. Ko se pecivo speče, počakamo, da se ohladi, nato pa ga razrežemo.
Super ideja, kako uporabiti hruške, je tudi malce drugačna hruškova marmelada.
Dober recept za njo dobite na povezavi.
Bodite kreativni!