Cukrove ideje Prosti čas Za dušo

Cukrova ideja: Unikaten rokovnik

Ste kreativni?

Si želite izdelati nekaj unikatnega, uporabnega in privarčevati nekaj denarja?

Cuker blog ima za vas rešitev!

Izdelajte si čisto svoj rokovnik! Prav ste slišali; čisto svoj, unikaten rokovnik.

Zakaj bo naslednje leto vaše leto?

Leto 2024 bo vaše leto tudi zato, ker si boste za to leto rokovnik oblikovali čisto sami.

Leto 2024 bo vaše leto tudi zato, ker si boste za to leto rokovnik oblikovali čisto sami.

Unikatnost, volja in vrednost

Vaš rokovnik bo poleg tega, da bo unikaten, napolnjen tudi z vašo energijo, ustvarjalnostjo, vanj pa boste “vložili” svoj čas, trud in voljo. Že zaradi tega pa bo imel tudi večjo vrednost.

Vaš rokovnik bo poleg tega, da bo unikaten, napolnjen tudi z vašo energijo, ustvarjalnostjo, vanj pa boste “vložili” svoj čas, trud in voljo.

V poplavi številnih ponudnikov, ki ponujajo rokovnike po visokih cenah, lahko vi namesto tega privarčujete nekaj denarja, pri tem pa ste lahko tudi ustvarjalni.

Malo dela za veliko veselja

Pred leti sem si svoj rokovnik izdelala tudi sama. Za samo izdelavo nisem porabila več kot uro in pol, je pa res, da pri sami izdelavi nisem komplicirala.

Pred leti sem si svoj rokovnik izdelala tudi sama. Za samo izdelavo nisem porabila več kot uro in pol je pa res, da pri sami izdelavi nisem komplicirala.

Potek izdelave

Najprej sem si izbrala beležko, ki mi je bila pri srcu. Opomba: Strani v beležki morajo biti prazne oz. črtaste.

Nato sem si beležko razdelila na smiselne dele: na naslovnico, vezne liste, notranjo naslovnico, na strani za mesce v letu ter na strani, namenjene ostalim zapisom.

Za vsak mesec sem potrebovala dve strani. Na eno stran sem napisala ime mesca, pod njim staro ime za mesec (primer: junij-rožnik). Nato pa sem na stran zapisala vse dni v mescu (lahko vidite na sliki).

Za vsak mesec sem uporabila tudi določeno barvo, ki je bila odvisna od letnega časa, v katerem je ta mesec. Torej sem v planerju uporabila štiri osnovne barve.

Vsak mesec sem opremila tudi z listki določene barve (na sliki so listki desno od imena mesca), na katere sem si lahko kasneje kaj pomembnega zabeležila.

Pri vsakem mescu sem si zabeležila tudi vse pomembne praznike ter ostale pomembne datume (datume rojstnih dni itd.). Pri vsakem mescu sem eno stran namenila tudi zapiskom. Na to stran sem si zapisala vse pomembne stvari, ki so se mi v tistem mescu dogajale.

This image has an empty alt attribute; its file name is 122936119_1553008945087563_3077646532921691514_n-1024x790.jpg

Svoj rokovnik sem torej obogatila s številnimi barvnimi listki, z barvami ter risbami. Naslovnico rokovnika sem obogatila s številnimi mislimi in pregovori, ki so mi še posebej blizu.

Dobro je vedeti!

Seveda je dobro, da si pred izdelavo rokovnika dobro pogledate koledar za leto, na katerega bo vaš rokovnik vezan. Koledar za leto 2024 vam prilagam na povezavi. Prilagam pa vam tudi seznam praznikov in dela prostih dni v letu 2024.

Umetniška duša in prosta volja

Pri izdelavi mojega rokovnika mi je bilo všeč predvsem to, da sem si rokovnik “opremila” in okrasila čisto po svoji volji. Ker sem po naravi umetniška duša, mi je ta pristop zelo všeč, saj sem rada svobodna in neodvisna v svoji kreativi. Rokovniki, ki jih kupimo, so po navadi že opremljeni, zato pri njih nimamo veliko priložnosti, da smo kreativni.

Rokovniki, ki jih kupimo, so po navadi že opremljeni, zato pri njih nimamo veliko priložnosti, da smo kreativni.

Prednosti izdelave

V rokovnik, ki si ga izdelate sami, si lahko tako zapišete vse reke, pregovore ali misli, ki vam veliko pomenijo in ki vam polepšajo dan.

Dodate lahko čisto svoje kategorije, ki jih želite imeti v rokovniku, poljubne barve, pisavo, poudarite lahko dogodke, ki so za vas pomembni (rojstni dnevi, izleti, počitnice itd.). Skratka v svojih idejah niste omejeni!

Dodate lahko čisto svoje kategorije, ki jih želite imeti v rokovniku, poljubne barve, pisavo, poudarite lahko dogodke, ki so za vas pomembni (rojstni dnevi, izleti, počitnice itd.). Skratka v svojih idejah niste omejeni!

Z izdelavo lahko privarčujete tudi nekaj denarja, hkrati pa si razvijate svojo lastno kreativo.

Ob izdelavi vam želim veliko radosti in kreativnih idej!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor