Kulinarika Prosti čas Za dušo

Okusne cukrove sladice, ki so gotove “en, dva, tri”

Za vas sem zbrala nekaj cukrovih enostavnih sladic, ki jih boste pripravili v zgolj nekaj minutah.

A kljub temu, da lahko predstavljene sladice pripravite v zgolj nekaj minutah, te niso nič manj okusne, nasprotno, včasih lahko iz preprostih in enostavnih sestavin pripravimo prave mojstrovine.

Včasih lahko iz preprostih in enostavnih sestavin pripravimo prave mojstrovine.

Logo

Sladice so sestavljene iz sestavin, ki jih imate zagotovo pri roki. Sama namreč pri pripravi jedi ne kompliciram, kar pomeni, da si stvari zelo rada olajšam.

V kuhi in peki tudi zelo eksperimentiram in med seboj kombiniram različne okuse.

V kuhi in peki zelo rada eksperimentiram in med seboj kombiniram različne okuse.

1. Čokoladne princeske v sadnem objemu

Predstavljam vam recept za preprosto sladico s pridihom čokolade in sadnega nadeva. Priprava sladice vam bo vzela zgolj pol ure.

Sladica je rezultat mojega nedeljskega eksperimentiranja, poimenovala pa sem jo kar Čokoladna princeska v sadnem objemu.

Sladica ne vsebuje veliko sladkorja, zato si jo lahko privoščite brez skrbi. Zelo dobro se bo obnesla, kot sladica po kosilu, ali kot sladka razvada, s katero boste razveselili svoje družinske člane.

Sladica je rezultat mojega nedeljskega eksperimentiranja, poimenovala pa sem jo kar Čokoladna princeska v sadnem objemu.

Sladica ne vsebuje veliko sladkorja, zato si jo lahko privoščite brez skrbi. Zelo dobro se bo obnesla, kot sladica po kosilu, ali kot sladka razvada, s katero boste razveselili svoje družinske člane.

Sestavine;

Biskvit

  • 2 jajci,
  • 2 žlici sladkorja,
  • 100 g jedilne čokolade,
  • 80 g masla,
  • 20 g moke,
  • 1 dl jogurta,
  • malo kokosove moke (po želji),
  • polovica pecilnega praška.

Preliv

  • poljubno zamrznjeno sadje,
  • 1 kaki,
  • kokosova moka.

Postopek;

Najprej pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Nato z mešalnikom zmešamo jajci in sladkor. Dodamo še jogurt, moko, kokosovo moko in pecilni prašek. Vse skupaj dobro zmešamo.

Nato v maslu stopimo jedilno čokolado. Kasneje stopljeno čokolado dodamo v maso za bikvit in vse skupaj zmešamo.

Pripravimo si pekač za mafine. Notranjost odprtin pekača za mafine dobro premažemo z maslom. Maso za biskvit kasneje nalijemo v pekač, sladico pa pečemo na 180 stopinj, približno 15 minut. Opomba: Iz omenjene količine dobimo približno 6 čokoladnih sladic.

Medtem, ko se sladica peče, stopimo nekaj zamrznjenega sadja, in sicer preprosto tako, da sadje pokuhamo, tako da dobimo tekočino, sadje pa ostane še celo. Jaz sem na primer uporabila borovnice in aronijo.

Kasneje “stopljeno” sadje polijemo po sladici, sladico pa tudi dekoriramo. Jaz sem poleg sladice narezala sadež kakija, po sladici pa sem potrosila še nekaj kokosove moke.

Pekač za mafine je za peko zelo uporabna stvar. V njemu lahko poleg mafinov pečete še druge sladice, priloge ali celo štručke. Dober recept za sirove štručke dobite na povezavi.

2. Čokoladne bombice presenečenja

Tale sladica je zame ena najboljših. Zakaj? Ker vsebuje dve meni zelo ljubi sestavini; čokolado in sir mascarpone.

Njena priprava je sila preprosta, končni izdelek pa je pravi balzam za brbončice.

This image has an empty alt attribute; its file name is Mascarpone21-1.jpg

Priprava sladice je sila preprosta, končni izdelek pa je pravi balzam za brbončice.

Sladico sem poimenovala kar Čokoladne bombice presenečenja.

Sestavine (za 5 kolačev-bombic);

Za biskvit

  • 2 jajci,
  • 5 žlic sladkorja,
  • 5 žlic moke,
  • 2 žlici kakava,
  • 1,5 dl vode,
  • polovica pecilnega praška.

Za nadev

  • 250 g sira Mascarpone,
  • mleko.

Za preliv

  • 2 dl sladke smetane,
  • 100 g jedilne čokolade.

Postopek

Najprej jajca in sladkor zmešamo skupaj z mešalcem, nato pa še dodamo ostale sestavine. Vse skupaj zmešamo, vlijemo v pekač za mafine, ki ga predhodno tudi namastimo oziroma naoljimo. Pecivo pečemo na 180 stopinj Celzija. Z omenjeno količino sestavin bomo dobili pet kolačev oz. bombic.

Medtem ko se pecivo peče, si pripravimo preliv. V kozico nalijemo sladko smetano, v njej pa raztopimo jedilno čokolado. Kasneje počakamo, da se preliv ohladi.

Ko so biskvitni kolači pečeni, jih ohladimo, nato pa prerežemo na pol (vodoravno), na dva enaka dela. Eno polovico najprej navlažimo z mlekom, nato pa premažemo s sirom Mascarpone. Opomba; 250 g sira Mascarpone si razdelimo na pet delov, da bomo z njim premazali vsak kolač.

Na vse to položimo drugo polovico biskvitnega kolača (kot sendvič), vse skupaj pa še prelijemo s čokoladnim prelivom.

Enak postopek ponovimo s preostalimi štirimi kolači. Po želji lahko čokoladne bombice okrasimo s sezonskih sadjem, nanje naribamo kekse, jih potresemo s kokosom ali si preprosto izmislimo svojo dekoracijo.

Po želji lahko čokoladne bombice okrasimo s sezonskih sadjem, nanje naribamo kekse, jih potresemo s kokosom ali si preprosto izmislimo svojo dekoracijo.

Nasvet; Najbolje je, da damo bombice za nekaj časa v hladilnik, saj bodo te kasneje še bolj okusne in sveže.

3. Kremne rezine v kozarcih

Ta sladica je božanskega okusa, prav tako pa je zelo enostavna za pripravo.

Sestavine;

  • 1 liter mleka,
  • 2 vrečki pudinga,
  • 250 ml sladke smetane,
  • listnato testo,
  • kakav,
  • borovnice (ali drugo sadje po želji).

Postopek;

Najprej v mleku skuhate vanilijev puding in ga vlijete v kozarce. Nato steptate smetano in jo daste na puding. Stepeno smetano okrasite s čokolado ali s sadjem. Za piko na I lahko še iz listnatega testa naredite in spečete zvezdice, ki jih dodate/zapiknete v smetano.

Iz listnatega testa naredite zvezdice tako, da v testo preprosto vtisnete modelčke za peko piškotov.

This image has an empty alt attribute; its file name is puding-1.jpg

Domača vroča čokolada

Sestavine za 1 skodelico;

  • 125 ml sladke smetane (polovica male smetane za stepanje),
  • 80 g temne ali jedilne čokolade,
  • voda (po želji),
  • dodatki po želji (kokos, banana, oreščki, penice).

Postopek

V manjšo kozico nalijte sladko smetano. Nasvet: Jaz vedno sladko smetano razredčim z malce vode (nekaj kapljic). Kasneje temno/jedilno čokolado stopite v sladki smetani. Medtem, ko se čokolada topi, pa neprestano mešate, da se čokolada ne bi prijela na dno kozice. Čokolado mešate tako dolgo, dokler ne nastane gosta čokolada. Čokolado kasneje ohladite, prelijete v skodelico ter ji dodate poljubne dodatke.

Bodite kreativni! Pa dober tek!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor