Da ne bo Cuker blog preveč “pocukran” od vseh receptov za sladice, vam danes predstavljam enostaven in slasten recept za sirove štručke.

Da ne bo Cuker blog preveč “pocukran” od vseh receptov za sladice, vam danes predstavljam enostaven in slasten recept za sirove štručke.

Štručke so res dobrega okusa, prav tako pa so zelo rahle in mehke.

Štručke so odlična alternativa za zajtrk ali ko vam zmanjka kruha, saj so res enostavne in hitre za pripravo.
Štručke so odlična alternativa za zajtrk ali ko vam zmanjka kruha, saj so res enostavne in hitre za pripravo.
Jaz ne kompliciram
Sama sicer pri kuhi in peki ne kompliciram. Zelo rada ustvarjam in med sabo kombiniram različne komponente, a pri tem se trudim, da uporabljam tisto kar mi je na razpolago.
Sama sicer pri kuhi in peki ne kompliciram. Zelo rada ustvarjam in med sabo kombiniram različne komponente, a pri tem se trudim, da uporabljam tisto kar mi je na razpolago.



Slastne sirove štručke
Pri peki sirovih štručk vam lahko pomagajo tudi vaši najmlajši, saj bodo ob tem preprosto uživali.

Vaši najmlajši bodo ob peki preprosto navdušeni, hkrati pa jim boste pomagali, da bodo razvijali svoje delovne navade ter kreativnost.
Za štručke potrebujete zgolj osnovne sestavine za peko (moka, kvas, voda, olje, sol), sir ter ščepec kreativnosti.
Sestavine
- 1 vrečka suhega kvasa (lahko tudi polovica kvasa v kocki),
- 1 žlica sladkorja,
- 1 žlica moke,
- 1 dl mlačne vode
- 500 g moke
- 1 dl vode (ali po občutku)
- žlička soli
- 1 dl olja (sončničnega, olivnega)
- naribani sir
Postopek
V posodo posujte suhi kvas ( lahko tudi polovico kocke kvasa, vendar je suhi kvas preizkušeno boljši), eno žlico sladkorja, žlico moke in malo vode. Vse skupaj premešajte, da dobite tekočino, posodo pokrijte in počakajte približno 10 minut, da kvas nekoliko vzkipi.
V večjo posodo dajte moko, na sredini moke pa naredite jamico. V jamico zlijte olje, vodo, dodajte vzhajani kvasec in sol. Vse dobro pregnetite in pustite, posodo pokrijte s krpo in počakajte, da testo vzkipi.
Ko testo vzkipi, ga še enkrat dobro pregnetite in spet pustite, da še malo naraste. Nato si pripravite pekač za mafine. Ja prav ste slišali, pekač za mafine. Pekač dobro premažite z oljem (vdolbine pekača).
Nato v vsako vdolbino pekača dajte eno kepo/kroglo testa. Ko s testom napolnite vse vdolbine pekača, pa krogle/kepe testa posujte še z naribanim sirom.
Nato dajte štručke v pečico. Pecite jih na 180 stopinj Celzija, približno 40 minut.


Bodite kreativni! Pa dobret tek!