Cuker praznuje Kulinarika Literarni kotiček Prosti čas

Cukrove “zaljubljene” sladice

Cuker blog ne bi bil cuker blog, če vam ne bi vsake toliko časa pripravil kaj “pocukrano” sladkega.

In tudi tokrat je tako!

Cuker blog ne bi bil cuker blog, če vam ne bi vsake toliko časa pripravil kaj “pocukrano” sladkega.

Logo

V tokratnem prispevku vam predstavljam nekaj “zaljubljenih” sladic, ki jih lahko postrežete svojemu izbrancu ali izbranki, ob vseh priložnostih.

Predstavljam vam nekaj “zaljubljenih” sladic, ki jih lahko postrežete svojemu izbrancu ali izbranki, ob vseh priložnostih.

LJUBEZEN

Listje je nežno šelestelo,
ko tihi gozd naju je brez besed objel.

Kot hrast je najina ljubezen,
so veje njegove naju objele
in srci združile,
a ni jih sij, ki bi naju ločile.

Zato gozd vedno k tebi hitiva,
pod tvojim okriljem je ljubezen
neranljiva. (Krhlanko, 2004)

No, predstavljene sladice pa lahko spečete tudi svojim najbližjim ali prijateljem. Omejitev ni!

“Zaljubljene” sladice

Srčki s pudingom

Sestavine;

Biskvit;

  • 3 jajca,
  • 2 skodelici sladkorja,
  • 3 skodelice moke,
  • 1 skodelica navadnega jogurta,
  • pol skodelice olja,
  • 1 pecilni prašek,
  • 1 vanilijev sladkor,
  • mleko (za navlažitev biskvita),

Preliv;

  • 2 vaniljeva pudinga,
  • 1 liter mleka,
  • smetana (po želji)

Nadev;

  • sadje (jaz sem na primer izbrala jagode)

Postopek:

Najprej z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Nato dodamo ostale sestavite in vse skupaj zmešamo. Maso prelijemo v modele v obliki srčkov in pečemo na 180 stopinjah Celzija, približno 40 minut. Kasneje počakamo, da se biskvit ohladi.

Medtem, ko se biskvit peče, skuhamo puding, ki ne sme biti pretekoč. Puding kasneje ohladimo in ga kasneje namažemo/prelijemo čez biskvitne kolačke v obliki srčkov. Po želji še na to damo smetano, ki smo jo predhodno stepli.

Na vse skupaj (na vrh kolačkov) še damo sadje. Jaz sem na primer na vrh kolačkov dala jagode.

Skutina torta ali Cheesecake

Za biskvit;

  • 3 jajca,
  • 6 žlic sladkorja,
  • 6 žlic olja,
  • 8 žlic moke,
  • 1 pecilni prašek.

Za nadev;

  • 3 jajca,
  • 6 žlic sladkorja,
  • 1 vanilijev puding (prah),
  • 500 g skute,
  • 1 velika kisla smetana.

Potek;

Jajca in sladkor penasto vmešamo z mešalcem, nato pa dodamo ostale sestavine za biskvit. Vse skupaj zmešamo in vlijemo v namaščen pekač za torto.

Z mešalcem zmešamo tudi vse sestavine za nadev. Dobljeno maso vlijemo v tortni pekač, na sredino mase za biskvit. Za lažjo predstavo si oglejte spodnji prikaz.

prikaz za torto

Torto pečemo 1 uro na 180 stopinjah Celzija.

Avtoričini “hinti”

Naj vam zaupam nekaj mojih “hintov” pri peki skutine tortice.

  • Torto lahko pečete tudi v modelih drugih oblik (ni potrebno spreminjati količine sestavin). Sama sem jo na zadnje spekla v modelu srčkaste oblike.
  • Namesto kisle smetane lahko dodate tudi sladko smetano. Preverjeno izpade super tudi tako.
  • Tortica bo najboljša, če boste uporabili domačo skuto.
  • V nadev lahko dodate jagodičevje ali sezonsko sadje.
  • Nasvet: Tortico dajte v hladilnik vsaj za dve uri.

Preprosto pecivo z malinami

Sestavine;

Za biskvit;

  • 4 jajca,
  • 2 skodelici sladkorja,
  • 3 skodelice moke,
  • 1 skodelica navadnega jogurta,
  • pol skodelice olja,
  • 1 pecilni prašek,
  • 1 vanilijev sladkor,
  • mleko (za navlažitev biskvita).

Za kremo;

  • 250 g sira Mascarpone,
  • 250 ml smetane za stepanje,
  • 250 g borovnic (lahko zmrznjene, še boljše pa je če so sveže),
  • sladkor.

Posip;

  • borovnice

Postopek

Najprej z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Nato dodamo ostale sestavite in vse skupaj zmešamo. Maso prelijemo v pekač in pečemo na 180 stopinj Celzija, približno pol ure. Počakamo, da se biskvit ohladi, medtem pa naredimo kremo.

Najprej steptamo smetano za stepanje, nato pa smetani primešamo Mascarpone in borovnice. Opomba: Nekaj borovnic si prihranimo, saj jih bomo kasneje potrosili po pecivu. Po občutku pa dodamo tudi sladkor. Jaz na primer ne dodam veliko sladkorja (1 žlica), saj mi ni všeč, da je krema pretirano sladka.

Biskvit kasneje dobro navlažimo z mlekom, nato pa ga namažemo s kremo iz borovnic. Kremo še nato potrosimo z borovnicami, ki so nam ostale. Pecivo je gotovo.

Še več receptov za božanske sladice s pridihom sadja pa lahko dobite na povezavi.

Preprosta jagodna torta

Sestavine;

Za biskvit;

  • 4 jajca
  • 2 skodelici sladkorja
  • 3 skodelice moke
  • 2 skodelici navadnega jogurta
  • pol skodelice olja
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilijev sladkor
  • mleko (za navlažitev biskvita)

Za kremo;

  • 250 g sira Mascarpone,
  • 375 ml smetane za stepanje (ena mala smetana in pol),
  • 450 g zmrznjenih jagod,
  • sladkor (po okusu).

Postopek;

Najprej z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Nato dodamo ostale sestavite in vse skupaj zmešamo. Maso prelijemo v tortni model in pečemo na 180 stopinjah Celzija, približno 35 minut. Počakamo, da se biskvit ohladi, nato pa ga prerežemo na pol.

Za kremo najprej stepemo smetano, nato pa v njo primešamo sir Mascarpone, dodamo pa tudi jagode, ki smo jih predhodno odmrznili in narezali na kose. Opomba: Nekaj jagod si prihranimo za okrasitev torte. Po občutku dodamo še sladkor (jaz dodam približno štiri žlice) in vse skupaj zmešamo.

Biskvit kasneje dobro navlažimo, spodnjo polovico biskvita pa dobro namažemo z jagodno kremo. Na premazano polovico položimo zgornjo polovico biskvita.

Torto kasneje poljubno okrasimo. Jaz sem jo na primer premazala s čokolado (glej spodnjo sliko), ki sem jo naredila tako, da sem jedilno čokolado zakuhala v sladki smetani.

Torto sem kasneje okrasila z jagodami in posula s kokosovo moko.

This image has an empty alt attribute; its file name is 139598351_421567609083213_7843611519606602220_n.jpg

Preprosta malinova tortica

This image has an empty alt attribute; its file name is 141202538_3866852453374496_7707554525375129016_n-2-768x1024.jpg

Sestavine;

Za biskvit;

  • 4 jajca,
  • 2 skodelici sladkorja,
  • 3 skodelice moke,
  • 1 skodelica navadnega jogurta,
  • pol skodelice olja,
  • 1 pecilni prašek,
  • 1 vanilijev sladkor,
  • mleko (za navlažitev biskvita).

Za kremo;

  • 500 g sira Mascarpone,
  • 250 g malin (lahko zmrznjene, še boljše pa je če so sveže),
  • sladkor.

Postopek;

Najprej z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Nato dodamo ostale sestavite in vse skupaj zmešamo. Maso prelijemo v tortni model in pečemo na 180 stopinjah Celzija, približno pol ure. Počakamo, da se biskvit ohladi, nato pa ga prerežemo na pol.

Za kremo zmešamo skupaj Mascarpone in maline, po občutku pa dodamo tudi sladkor. Jaz na primer ne dodam veliko sladkorja, saj mi ni všeč, da je krema pretirano sladka.

Biskvit kasneje dobro navlažimo, spodnjo polovico biskvita pa dobro namažemo s kremo iz malin. Na premazano polovico položimo zgornjo polovico biskvita.

Torto kasneje poljubno okrasimo. Jaz sem jo na primer premazala s čokolado (glej spodnjo sliko), ki sem jo naredila tako, da sem jedilno čokolado zakuhala v sladki smetani.

This image has an empty alt attribute; its file name is tortaa.jpg

Preprosto pecivo z malinami

Sestavine;

Za biskvit;

  • 4 jajca,
  • 2 skodelici sladkorja,
  • 3 skodelice moke,
  • 1 skodelica navadnega jogurta,
  • pol skodelice olja,
  • 1 pecilni prašek,
  • 1 vanilijev sladkor,
  • mleko (za navlažitev biskvita).

Za kremo;

  • 250 g sira Mascarpone,
  • 250 ml smetane za stepanje,
  • 250 g malin (lahko zmrznjene, še boljše pa je če so sveže)
  • sladkor.

Posip;

  • maline

Postopek

Najprej z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Nato dodamo ostale sestavite in vse skupaj zmešamo. Maso prelijemo v pekač in pečemo na 180 stopinj Celzija, približno pol ure. Počakamo, da se biskvit ohladi, medtem pa naredimo kremo.

Najprej steptamo smetano za stepanje, nato pa smetani primešamo Mascarpone in maline. Opomba: Nekaj malin si prihranimo, saj jih bomo kasneje potrosili po pecivu. Po občutku pa dodamo tudi sladkor. Jaz na primer ne dodam veliko sladkorja (1-2 žlici), saj mi ni všeč, da je krema pretirano sladka.

Biskvit kasneje dobro navlažimo z mlekom, nato pa ga namažemo s kremo iz malin. Kremo še nato potrosimo z malinami, ki so nam ostale. Pecivo je gotovo.

This image has an empty alt attribute; its file name is 141202538_3866852453374496_7707554525375129016_n-2-768x1024.jpg

Še več receptov za božanske sladice s pridihom sadja pa lahko dobite na povezavi.

Bodite zaljubljeno kreativni!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor