Prosti čas Za dušo

Cukerčki za osebno zadovoljstvo

Ne, ne. V tem zapisu vam ne bom predstavila nikakršne reklame za čudežno sladico, ki vam bo prinesla osebno zadovoljstvo.

Rada bi vam predstavila zgolj nekaj preprostih cukerčkov za dušo, ki bodo zagotovo pripomogli k temu, da se boste v življenju počutili bolje oz. da boste srečnejši.

Kaj so sploh cukerčki za dušo?

Cukerčki so dušo so pravzaprav nekakšna priporočila oz. smernice, ki vam bodo pomagala/e, da boste srečnejši in da se boste počutili bolje.

Gre za nekakšna priporočila, ki vam utegnejo olajšati življenje in, ki vas spodbujajo k temu, da se imate radi, da se sprejemate in da živite življenje, ki je obarvano z vašo srečo.

Gre za nekakšna priporočila, ki vam utegnejo olajšati življenje in, ki vas spodbujajo k temu, da se imate radi, da se sprejemate in da živite življenje, ki je obarvano z vašo srečo.

Šest cukerčkov za zadovoljstvo in srečo

1. V vsaki stvari poišči nekaj dobrega

Preko različnih izkušenj sem prišla do spoznanja, da je potrebno v vsaki stvari poiskati nekaj dobrega. Slednje se sliši precej klišejsko, a dejstvo je, da je optimizem v življenju ključen.

Že preproste optimistične misli nam lahko pomagajo, da se počutimo dobro, poleg tega pa ne izgubljamo odvečne energije z nepomembnim obremenjevanjem ali s slabo voljo.

Že preproste optimistične misli nam lahko pomagajo, da se počutimo dobro, poleg tega pa ne izgubljamo odvečne energije z nepomembnim obremenjevanjem ali s slabo voljo.

This image has an empty alt attribute; its file name is 119676627_971614593312931_1385498458745668854_n.jpg

2. Ne obremenjuj se z malenkostmi

Že pri prvi točki sem naredila uvod v drugi “cukerček”, ki mi pomaga, da se v življenju počutim bolje.

V preteklosti sem se preveč obremenjevala z nepomembnimi malenkostmi, kot na primer to; kaj si drugi mislijo o meni. Ko pogledam nazaj, se mi moje takratne skrbi zdijo zelo smešne. Zakaj sem se sploh s tem obremenjevala in izgubljala svojo energijo?

V življenju je najbolj pomembno naše zdravje. Vse druge skrbi so zgolj banalne in nepomembne.

This image has an empty alt attribute; its file name is 119054604_2380370125602239_6364725378885530148_n-1.jpg

Druga pomembna stvar v življenju pa je tudi sreča. Kako pa lahko dosežemo srečo? Preberi naslednji “cukerček”.

3. Tvoje misli so ključne

Sama trdno verjamem v to, da če v nekaj močno verjamemo in temu namenjamo naša pozornost, nam bo to tudi pomagalo. Nekdo ima zato vero v božanstvo, drugi ima priljubljeni amulet, tretji verjame v usodo, četrti v moč narave, jaz pa verjamem v zakon vzajemnosti.

Zagotovo ste že slišali za knjigo Skrivnost-Secret, avtorice Rhonde Byrne. Knjiga govori o zakonu privlačnosti oz. o zakonu vzajemnosti . Na kratko; knjiga poudarja, da boste tisto kar boste mislili, tudi privlačili.   

Ko sem se prvič srečala s Skrivnostjo, se mi je zdel zakon vzajemnosti preprosto neverjeten. Kako se bo lahko kar tako zgodilo tisto, kar mislim? Kar dolgo sem si »razbijala« glavo s tem vprašanjem, dokler nisem ugotovila, v čem je “štos”. Prišla sem do spoznanja, da je zakon privlačnosti še kako resničen in sila preprost. Kar pomislite na trenutke, ko ste slabe volje in vidite okoli sebe vse negativno. Po navadi se vam kasneje dogaja še več neprijetnih stvari, ki vas spravljajo v obup.

Pomislite na trenutke, ko ste slabe volje in vidite okoli sebe vse negativno. Po navadi se vam kasneje dogaja še več neprijetnih stvari, ki vas spravljajo v obup.

No, meni je omenjena knjig spremenila življenje. Kar naenkrat sem iz nekakšnega temnega obdobja prišla v svetlejši prostor. S pomočjo knjige, pa sem si uresničila tudi veliko svojih skritih želja.

Vse preveč ljudi je danes “ujetih” v melanhonijo in v položaj, ko se jim zdi situacija brezizhodna. A saj veste, kaj pravi znani rek; “Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal.”

This image has an empty alt attribute; its file name is 119004018_342677496880832_1844925170255863760_n.jpg

4. Počni tisto, kar te veseli

Zelo je pomembno, da znamo ljudje prisluhniti samemu sebi. Slednje se bo marsikomu zdelo smešno, a dejstvo je, da je najbolj pomembno, da počnemo tisto, kar nas veseli in kar nam na obraz riše nasmehe.

Zelo je pomembno, da znamo ljudje prisluhniti samemu sebi. Slednje se bo marsikomu zdelo smešno, a dejstvo je, da je najbolj pomembno, da počnemo tisto, kar nas veseli in kar nam na obraz riše nasmehe.

Hobiji so v našem življenju še kako pomembni. Vsak posameznik si mora v življenju vzeti nekaj časa zase in se posvetiti samemu sebi; bodisi, da dela tisto, kar ga veseli ali da zgolj počiva.

Da poslušamo samega sebe je zelo pomembno tudi v ključnih odločitvah v našem življenju. Bodisi, ko se odločamo za srednjo šolo ali fakulteto. Le mi sami namreč vemo, kaj nas veseli in kaj bomo z veseljem počeli celo naše življenje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 119968060_644697793130074_5892451670585937789_n.jpg

Moja izkušnja

Preden sem ustanovila moj Cuker blog, sem bila deležna številnih pripomb, češ, da mojega bloga tako ali tako nihče ne bo bral, da je konkurenca prevelika in da mi ne bo uspelo, saj nisem “znana” oseba.

Ampak veste kaj, jaz sem poslušala samo sebe in si uresničila dolgoletno željo. Življenje me je po naključnem spletu okoliščin pripeljalo do znanja in priložnosti, da sem si lahko željo uresničila. (Pa naj mi še kdo reče, da zakon vzajemnosti ne deluje).

Življenje me je po naključnem spletu okoliščin pripeljalo do znanja in priložnosti, da sem si lahko željo uresničila. (Pa naj mi še kdo reče, da zakon vzajemnosti ne deluje).

Moj blog je presenetljivo dobro sprejet, za kar pa bi se rada iskreno zahvalila tudi tebi, ki prebiraš moje zapise. 😀

This image has an empty alt attribute; its file name is 118812022_349750202875163_5030869380459948064_n.jpg

Dvomljivci pa se v našem življenju tako ali tako pojavljajo na vsakem koraku. In s tem je povezan tudi naslednji “cukerček”.

5. Ne obremenjuj se s tem, kaj pravijo drugi

No, da sem prišla do tega spoznanja, je bilo potrebnih kar nekaj let. V preteklosti sem se prevečkrat ubadala z vprašanjem; Kaj moram narediti, da bom družbi okoli sebe “zadostna”?

Na splošno smo ljudje preveč obremenjeni s tem, ali bomo drugim všeč in kaj bodo rekli drugi. Tudi sama sem bila taka. Že kot mala punčka sem razmišljala drugače kot večina mojih vrstnikov, kar pa vemo, da je v družbi pogosto obsojeno na javni linč.

Različnost ima, kljub številnim prizadevanjem, da temu ne bi bilo več tako, v družbi še vedno negativno konotacijo. Osebno mi je beseda različnost veliko bolj všeč kot beseda drugačnost, saj se mi zdi slednja nekoliko stereotipna.

This image has an empty alt attribute; its file name is 117644268_336554537523948_4385488700923995799_n.jpg

Že pri otrocih v vrtcu lahko opazimo, da prihaja do t.i. poskusov zatiranja različnosti. Otroci (pretežno deklice) so zelo kruti drug do drugega: »Ne smeš narediti ono ali to, saj drugače ne boš več moj/a prijatelj/ica.« Kar bi lahko pretvorili v stavek: “Raje naredi enako kot jaz, ali bodi takšen/a kot jaz, saj te v nasprotnem primeru čaka kazen.” Otroci zato raje naredijo oz. rečejo to, kar od njih zahtevajo vrstniki, samo da bi ohranili dobre odnose. Torej lahko vidimo, da se (nehote?) družba, ki teži k enakosti in “preganja” raznolikost, izoblikuje že v zgodnjem otroštvu.

Zakaj bi se sploh obremenjevali z drugimi in s tem kar pravijo? Zakaj bi izgubljali našo dragoceno energijo. čas ali voljo, da bi drugim ustregli oz. da bi jim bili zadostni. Bodimo raje zadovoljni sami s sabo in imejmo se radi. Tako bomo zase naredili največ kar lahko.

Zakaj bi se sploh obremenjevali z drugimi in s tem kar pravijo? Zakaj bi izgubljali našo dragoceno energijo. čas ali voljo, da bi drugim ustregli oz. da bi jim bili zadostni. Bodimo raje zadovoljni sami s sabo in imejmo se radi. Tako bomo zase naredili največ kar lahko.

6. Ne razmišljaj preveč

Priznam, na temle “cukerčku” bom še morala delati.

Sodoben način življenja je poln stresa, nenehnega hitenja in pomanjkanja časa. Kljub številnim obremenjujočim dejavnikom, ki nas obkrožajo, smo za svoje težave pogosto krivi kar sami. Ne malokrat pa je glavni vzrok naših težav prav dejstvo, da o stvareh preprosto razmišljamo preveč.

Imate pogosto občutek manjvrednosti in nezmožnosti, da bi obvladali situacijo? Ali nenehno premlevate eno in isto odločitev? Ali neprestano razmišljate o preteklosti in se obremenjujete s prihodnostjo?

Če ste na vprašanja odgovorili pritrdilno, je to lahko pokazatelj, da o stvareh preprosto razmišljate preveč. Nenehno premlevanje misli pa tako kot druge skrajnosti, ni dobro. Več o tem si lahko preberete na povezavi.

This image has an empty alt attribute; its file name is 118477793_638989707051377_158645977160948995_n.jpg

Skratka uživajte svoje življenje, držite se “cukrčkov”, zaupajte svoji življenjski poti in čim več se smejte! Smeh je namreč pol zdravja.

Skratka uživajte svoje življenje, držite se “cukrčkov”, zaupajte svoji življenjski poti in čim več se smejte!

This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_20190910_103828-1024x768.jpg

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor