Cukrove ideje Kulinarika Prosti čas

Prisrčne in okusne mini tortice

Cuker blog ne bi bil Cuker blog, če vam ne bi vsake toliko časa ponudil nekaj sladkega.

In tudi danes je tako!

Predstavljam vam preprost recept za mini tortice, ki so lahko odlična alternativa za rojstnodnevno torto ali pa služijo zgolj za posladek ob kavici.

Njihova priprava je res hitra ter preprosta, prav tako pa za pripravo ne boste potrebovali veliko sestavin.

Nepopolni recepti?

Ko sem začela pisati blog, je bila moja vizija ta, da bi moji kuharski recepti imeli zgolj neke osnovne smernice, veliko pa bi bilo prepuščeno kreativnosti mojih bralcev, torej vaši ustvarjalnosti. Zagotovo ste že opazili, da v svojih receptih velikokrat uporabim besedno zvezo “po želji”. Slednje je najbrž posledica tega, da sama ne maram dolgih in potratnih receptov, ki mi že s svojo dolžino vzamejo voljo, da bi jih sploh prebrala do konca, kaj šele upoštevala.

This image has an empty alt attribute; its file name is sladice.jpg

Prisrčne čokoladne tortice

Sestavine za 12 tortic;

Za biskvit;

  • 3 jajca,
  • 2 skodelici sladkorja,
  • 3 skodelice moke,
  • 1 skodelica navadnega jogurta,
  • pol skodelice olja,
  • 1 vanilijev sladkor,
  • kakav/čokolada v prahu.

Za nadev;

  • 250 g sira Mascarpone,
  • 250 ml sladke smetane,
  • kakav in sladkor (po občutku),
  • kokosova moka (po želji).

Za posip;

  • čokoladne mrvice,
  • listi sveže mete.

Postopek;

Najprej jajca in sladkor zmešamo skupaj z mešalcem, nato pa še dodamo ostale sestavine. Vse skupaj zmešamo, vlijemo v pekač za mafine, v katerega predhodno položimo papirnate posodice za mafine.

Pecivo pečemo na 180 stopinj Celzija. Z omenjeno količino sestavin bomo dobili 12 mafinov oz. osnov za naše tortice.

Medtem ko se mafini pečejo, si pripravimo nadev. V posodi najprej stepemo smetano, ki ji dodamo nekaj sladkorja in kakava, da dobimo lepo čokoladno barvo nadeva. Stepeni smetani še dodamo sir Mascarpone in vse skupaj dobro zmešamo. V nadev lahko še po želji dodamo kokosovo moko, ki bo nadevu dodala piko na I.

Ko so mafini pečeni, jih ohladimo, nato pa na njih s pomočjo brizgalke nanesemo nadev. Na nadev posujemo še čokoladne mrvice, po želji pa tortice še dodatno okrasimo. Jaz sem na primer dodala sveže liste mete.

Bodite kreativni!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor