Kulinarika Prosti čas Za otroke

Preproste domače pica role

Pica kruhki ali pica role. Specialiteta, ki je v zadnjem času zelo popularna.

Pica kruhke ali pice role je moč zaslediti v ponudbi številnih gostiln, ki so pravzaprav po njih zaslovele.

Cuker blog vam danes ponuja alternativo. Predstavljam vam recept za domače pica kruhke. Recept je preprost in kot nalašč za kosilo ali zgodnjo večerjo.

Predstavljam vam recept za domače pica kruhke. Recept je preprost in kot nalašč za kosilo ali zgodnjo večerjo.

Jaz ne kompliciram

Sama sicer pri kuhi in peki ne kompliciram. Zelo rada ustvarjam in med sabo kombiniram različne komponente, a pri tem se trudim, da uporabljam tisto, kar mi je na razpolago.

Sama sicer pri kuhi in peki ne kompliciram. Zelo rada ustvarjam in med sabo kombiniram različne komponente, a pri tem se trudim, da uporabljam tisto, kar mi je na razpolago.

Domači pica kruhki

Pri peki pica kruhkov vam lahko pomagajo tudi vaši najmlajši, saj bodo ob tem preprosto uživali.

This image has an empty alt attribute; its file name is 118015724_1186683708361355_621158265317581732_n.jpg

Vaši najmlajši bodo ob peki preprosto navdušeni, hkrati pa jim boste pomagali, da bodo razvijali svoje delovne navade ter kreativnost.

Za pica kruhke potrebujete zgolj osnovne sestavine; kot so moka, sol, olje, in seveda kvas. S katerimi sestavinami pa boste napolnili pica štručke, pa je odvisno od vašega okusa.

Pica kruhki

Sestavine

Testo

  • 1 vrečka suhega kvasa (lahko tudi polovica kvasa v kocki),
  • 1 žlica sladkorja,
  • 1 žlica moke,
  • 1 dl mlačne vode,
  • 600 g moke,
  • 1 dl vode (ali po občutku),
  • žlička soli,
  • 1 dl olja (sončničnega, olivnega),

Nadev (predlog sestavin)

  • naribani sir,
  • sirni namaz,
  • šunka,
  • paradižnikova mezga,
  • gobice, koruza,
  • origano.

Postopek

V posodo posujte suhi kvas (lahko tudi polovico kocke kvasa, vendar je suhi kvas preizkušeno boljši), eno žlico sladkorja, žlico moke in malo vode. Vse skupaj premešajte, da dobite tekočino, posodo pokrijte in počakajte približno 10 minut, da kvas nekoliko vzkipi.

V večjo posodo dajte moko, na sredini moke pa naredite jamico. V jamico zlijte olje, vodo, dodajte vzhajani kvasec in sol. Vse dobro pregnetite in pustite, posodo pokrijte s krpo in počakajte, da testo vzkipi.

Ko testo vzkipi, ga še enkrat dobro pregnetite in spet pustite, da še malo naraste. Nato ga razdelite na kroglice, vsako kroglico pa kasneje razvaljajte v obliko pravokotnika. Nasvet: Priporočam vam, da testa ne razvaljajte v preveč debelo, niti ne v preveč tanko plast.

Nato na eno stran plasti testa nadevajte izbrane sestavine za nadev. Kasneje testo zvijajte, robe pa upognite na notranjo stran.

Kruhke pecite na 200 stopinj Celzija, približno 20 minut.

Kruhke lahko postrežete z zelenjavo in z različnimi omakami. Izbira je vaša.

Pa dober tek!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor