Cukrove ideje Kulinarika Prosti čas

Jesenske jedi za zadovoljne oči

Jesen je nedvomno čas raznolikih in pisanih barv, bogatih jesenskih plodov, hladnejših temperatur ter odlične kulinarike.

Predstavljam vam nekaj idej za “jesenske” jedi, ki se bodo odlično podale k jesenskemu vzdušju, vaš jedilnik pa bodo dodatno popestrile in obogatile.

Od juhice do sladic

V jesenskih dneh zelo radi posegamo po juhah, ali po jedeh, ki so sestavljene iz bogatih jesenskih plodov. Posebej priljubljena sta bučna juha ter kuhan ali pečen kostanj.

Recept za dobro bučno juho najdete na povezavi.

Pridne roke za zimske radosti

Mnogi jesen izkoristijo tudi za pripravo ozimnice; marmelad, kompotov, sirupov, sokov ali preprosto zmrznjene zelenjave.

Sladice iz jesenskih plodov

V tem času so tudi priljubljeni orehi, ki so v kulinariki zelo zaželeni. Posebej priljubljene so različne orehove sladice.

Na Cuker blogu (kategorija kulinarika) lahko najdete veliko dobrih receptov za orehove sladice.

Nikoli ne razočara tudi stari dobri “štrudl” ali jabolčni zavitek. V tem času so jablane polne okusnih domačih jabolk, ki jih, če jih ne pojeste kar sveže, lahko uporabite v tej priljubljeni jabolčni sladici.

Domače pletenice za okus po jeseni

Ali ste že kdaj poskusili narediti doma mlečne pletenice? Gre za pekovski izdelek, ki se hladnim jesenskih dnem res dobro poda.

Jaz sem se pletenic lani lotila prvič, z rezultatom pa sem bila dokaj zadovoljna. Recept za dobre pletenice sem našla na spletni strani Kulinarika.net.

Enolončnice za vsak letni čas

Sama sem velik ljubitelj enolončnic. Predstavljam vam nekaj predlogov ter bogatih jedi na žlico, ki vas ne bodo nikoli razočarale.

Recepte za enolončnice na zgornjih slikah najdete na Cuker blogu v kategoriji kulinarika.

Bučke so še vedno zakon

Ker lahko med svojimi vrtninami v tem času še vedno najdemo bučke, so le-te super izbira za zdrav in okusen obrok. Bučke lahko pripravite na sto in en način.

Bodite kreativni! Pa dober tek!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor