Cuker blog je za vas na enem mestu zbral nekaj svojih receptov za enostavna in slastne peciva.
Peciva vsebujejo različne sestavine, vsem pa je skupno to, da so res božanska.
Odlika predstavljenih peciv je tudi ta, da so enostavna in hitra za pripravo, saj od vas ne bodo zahtevala veliko časa.
Zato zavihajte rokave in se v nadaljevanju sprehodite skozi cukrova okusna peciva.
1. Preprosta višnjeva torta
Sestavine;
Za biskvit;
- 4 jajca,
- 2 skodelici sladkorja,
- 3 skodelice moke,
- 2 skodelici navadnega jogurta,
- pol skodelice olja,
- 6 žlic kakava ali čokolade v prahu,
- 1 pecilni prašek,
- 1 vanilijev sladkor
- mleko (za navlažitev biskvita)
Za kremo;
- 250 g sira Mascarpone,
- 250 ml sladke smetane za stepanje (ena mala smetana),
- 450 g zmrznjenih višenj,
- sladkor (po okusu).
Za nadev;
- 125 ml smetane za stepanje,
- naribana čokolada ali čokoladni lističi.
Postopek;
Najprej z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Nato dodamo ostale sestavite in vse skupaj zmešamo. Maso prelijemo v tortni model in pečemo na 180 stopinjah Celzija, približno 35 minut. Počakamo, da se biskvit ohladi, nato pa ga prerežemo na pol.
Za kremo najprej stepemo 250 ml sladke smetane, nato pa v njo primešamo sir Mascarpone, dodamo pa tudi višnje, ki smo jih predhodno odmrznili in narezali na kose. Opomba: Nekaj višenj si prihranimo za okrasitev torte. Po občutku dodamo še sladkor (jaz dodam približno štiri žlice) in vse skupaj zmešamo.
Biskvit kasneje dobro navlažimo, spodnjo polovico biskvita pa dobro namažemo z višnjevo kremo. Na premazano polovico položimo zgornjo polovico biskvita.
Za premaz torte stepemo smetano in jo premažemo po torti. Torto še posujemo s čokolado in okrasimo z višnjami.
2. Preprosta jagodna torta
Sestavine;
Za biskvit;
- 4 jajca
- 2 skodelici sladkorja
- 3 skodelice moke
- 2 skodelici navadnega jogurta
- pol skodelice olja
- 1 pecilni prašek
- 1 vanilijev sladkor
- mleko (za navlažitev biskvita)
Za kremo;
- 250 g sira Mascarpone,
- 375 ml smetane za stepanje (ena mala smetana in pol),
- 450 g zmrznjenih jagod,
- sladkor (po okusu).
Postopek;
Najprej z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Nato dodamo ostale sestavite in vse skupaj zmešamo. Maso prelijemo v tortni model in pečemo na 180 stopinjah Celzija, približno 35 minut. Počakamo, da se biskvit ohladi, nato pa ga prerežemo na pol.
Za kremo najprej stepemo smetano, nato pa v njo primešamo sir Mascarpone, dodamo pa tudi jagode, ki smo jih predhodno odmrznili in narezali na kose. Opomba: Nekaj jagod si prihranimo za okrasitev torte. Po občutku dodamo še sladkor (jaz dodam približno štiri žlice) in vse skupaj zmešamo.
Biskvit kasneje dobro navlažimo, spodnjo polovico biskvita pa dobro namažemo z jagodno kremo. Na premazano polovico položimo zgornjo polovico biskvita.
Torto kasneje poljubno okrasimo. Jaz sem jo na primer premazala s čokolado (glej spodnjo sliko), ki sem jo naredila tako, da sem jedilno čokolado zakuhala v sladki smetani.
Torto sem kasneje okrasila z jagodami in posula s kokosovo moko.
3. Preprosto pecivo z malinami
Sestavine;
Za biskvit;
- 4 jajca,
- 2 skodelici sladkorja,
- 3 skodelice moke,
- 1 skodelica navadnega jogurta,
- pol skodelice olja,
- 1 pecilni prašek,
- 1 vanilijev sladkor,
- mleko (za navlažitev biskvita).
Za kremo;
- 250 g sira Mascarpone,
- 250 ml smetane za stepanje,
- 250 g malin (lahko zmrznjene, še boljše pa je če so sveže)
- sladkor.
Posip;
- maline
Postopek;
Najprej z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Nato dodamo ostale sestavite in vse skupaj zmešamo. Maso prelijemo v pekač in pečemo na 180 stopinj Celzija, približno pol ure. Počakamo, da se biskvit ohladi, medtem pa naredimo kremo.
Najprej steptamo smetano za stepanje, nato pa smetani primešamo Mascarpone in maline. Opomba: Nekaj malin si prihranimo, saj jih bomo kasneje potrosili po pecivu. Po občutku pa dodamo tudi sladkor. Jaz na primer ne dodam veliko sladkorja (1-2 žlici), saj mi ni všeč, da je krema pretirano sladka.
Biskvit kasneje dobro navlažimo z mlekom, nato pa ga namažemo s kremo iz malin. Kremo še nato potrosimo z malinami, ki so nam ostale. Pecivo je gotovo.
Še več receptov za božanske sladice s pridihom sadja pa lahko dobite na povezavi.
4. Preprosto pecivo z borovnicami
Sestavine;
Za biskvit;
- 4 jajca,
- 2 skodelici sladkorja,
- 3 skodelice moke,
- 1 skodelica navadnega jogurta,
- pol skodelice olja,
- 1 pecilni prašek,
- 1 vanilijev sladkor,
- mleko (za navlažitev biskvita).
Za kremo;
- 250 g sira Mascarpone,
- 250 ml smetane za stepanje,
- 250 g borovnic (lahko zmrznjene, še boljše pa je če so sveže),
- sladkor.
Posip;
- borovnice
Postopek;
Najprej z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Nato dodamo ostale sestavite in vse skupaj zmešamo. Maso prelijemo v pekač in pečemo na 180 stopinj Celzija, približno pol ure. Počakamo, da se biskvit ohladi, medtem pa naredimo kremo.
Najprej steptamo smetano za stepanje, nato pa smetani primešamo Mascarpone in borovnice. Opomba: Nekaj borovnic si prihranimo, saj jih bomo kasneje potrosili po pecivu. Po občutku pa dodamo tudi sladkor. Jaz na primer ne dodam veliko sladkorja (1 žlica), saj mi ni všeč, da je krema pretirano sladka.
Biskvit kasneje dobro navlažimo z mlekom, nato pa ga namažemo s kremo iz borovnic. Kremo še nato potrosimo z borovnicami, ki so nam ostale. Pecivo je gotovo.
Še več receptov za božanske sladice s pridihom sadja pa lahko dobite na povezavi.
Bodite kreativni!