Cuker blog ne bi bil Cuker blog, če vam ne bi vsake toliko časa ponudil nekaj sladkega.
In tudi v letu 2024 je tako.
Predstavljamo vam torto za dober začetek ob novem letu.
Sladica je narejena brez peke.
Njena priprava je enostavna in hitra, rezultati pa res božanski.
Torta je idealna za priložnosti, kot so obletnice, rojstni dnevi itd.
Torta za dober začetek
Sestavine;
Za podlogo oz. spodnjo plast (premer tortnega modela 26cm);
- 230g navadnih maslenih piškotov,
- 50g masla.
Za vanilijevo maso/ nadev;
- 1l mleka,
- 3 zavojčke vanilijevega pudinga,
- sladkor,
- 250g sira Mascarpone.
Za premaz;
- 250g zamrznjenih gozdnih sadežev,
- 4 žlice sladkorja,
- kokosovo moko, piškote, bonbone ali ostale sestavine po želji za dekoracijo na vrhu
Postopek;
Najprej naredimo piškotno podlago za našo torto. Piškote zdrobimo in dodamo na koščke narezano maslo. Maslo zgnetemo s piškoti, da dobimo piškotno dno, ki ga razporedimo po dnu tortnega modela.
Nato naredimo vanilijev nadev. V mleku skuhamo pudinge (po postopku na vrečki od pudinga). Puding nato prelijemo po piškotnem dnu in pustimo, da se ohladi.
Kasneje naredimo premaz iz gozdnih sadežev. V kozici pokuhamo gozdne sadeže (predhodno jih odtalimo na sobni temperaturi) in jim dodamo sladkor. Gozdne sadeže pomešamo s sladkorjem in jih med kuhanjem neprestano mešamo. Premaz iz gozdnih sadežev nato polijemo po torti.
Torto po želji še okrasimo s piškoti, bonboni, ali ostalimi sestavinami in jo posujemo s kokosovo moko. Torta je gotova.
Za še več zanimivih receptov obiščite cukrovo kategorijo “kulinarika“.