Cukrove ideje Kulinarika Prosti čas

“Piškotomanija” od A do Ž

Cuker blog je za vas na enem mestu zbral vse svoje recepte za piškote.

“Piškotomanija” za vsak dan

Ste tudi vi sladkosnedi?

No, jaz sem definitivno zelooo sladkosneda.

Vem pa tudi, da si lahko “piškotomanijo” ali “cukermanijo” pričaramo čisto vsak dan, pa naj bo deževen ali sončen.

Saj veste kaj pravijo; življenje si je treba “pocukrati” tako ali drugače.

Življenje si je treba “pocukrati” tako ali drugače.

Piškotomanija od A do Ž

This image has an empty alt attribute; its file name is 117140437_292159375387063_5441378766337377327_n.jpg

1. Čokokeksi

Sestavine

  • 2 jajci
  • 50 g sladkorja
  • pol kilograma moke
  • 1 dl mleka
  • 150 g masla
  • 200 g kokosove moke
  • 100 g temne čokolade (lahko tudi mlečne)

Postopek

V posodo damo jajci, moko, sladkor, mleko, maslo (narezano na koščke), kokosovo moko ter na koščke narezano čokolado. Vse skupaj pregnetemo, da dobimo kepico testa. Po želji lahko damo testo za pol ure v hladilnik, saj bo kasneje boljše.

Nato iz mase oblikujemo več manjših kroglic, ki jih polagamo na pekač, pokrit s peki papirjem.

V tem primeru vam ne bo potrebno paziti na medsebojno razdaljo zaradi koronavirusa, ampak boste morali polagati kroglice v takšno medsebojno razdaljo, da se ne bodo pri peki sprijele skupaj. Torej ne polagajte jih čisto skupaj.

Piškote pečemo na 180 stopinjah Celzija, približno 25-30 minut.

2. Navadni masleni piškoti

Sestavine

  • 2 jajci
  • 100 g sladkorja
  • 1 kilogram moke
  • 2 dl sladke smetane
  • 250 g masla
  • 200 g kokosove moke
  • žlička cimeta (po želji)

Postopek

V posodo damo jajci, moko, sladkor, sladko smetano, maslo (narezano na koščke) ter kokosovo moko. Vse skupaj pregnetemo, da dobimo kepico testa. Po želji lahko damo testo za pol ure v hladilnik, saj bo kasneje boljše.

Nato maso vzamemo iz hladilnika in ga z valjarjem razvaljamo na tanko plast, ki pa ne sme biti pretanka (debelina nekje pol centimetra). Priporočam, da delovno površino, na kateri boste valjali testo, dobro pomokate.

V maso kasneje vtiskujete modelčke za peko piškotov in jih polagate na pekač, pokrit s peki papirjem.

V tem primeru vam ne bo potrebno paziti na medsebojno razdaljo zaradi koronavirusa, ampak boste morali polagati piškote v takšno medsebojno razdaljo, da se ne bodo pri peki sprijeli skupaj.

3. Veseli možeki

This image has an empty alt attribute; its file name is 125360133_358865958550508_2581118459455908321_n-657x1024.jpg

Sestavine

  • 2 jajci
  • 50 g sladkorja
  • 3 žlice medu
  • 1 kilogram moke
  • 2 dl sladke smetane
  • 250 g masla
  • 200 g kokosove moke
  • 3 žličke cimeta
  • koščki čokolade za dekoracijo

Postopek

V posodo damo jajci, moko, sladkor, sladko smetano, maslo (narezano na koščke) ter kokosovo moko. Vse skupaj pregnetemo, da dobimo kepico testa. Po želji lahko damo testo za pol ure v hladilnik, saj bo kasneje boljše.

Nato maso vzamemo iz hladilnika in ga z valjarjem razvaljamo na tanko plast, ki pa ne sme biti pretanka (debelina nekje pol centimetra). Priporočam, da delovno površino, na kateri boste valjali testo, dobro pomokate.

V maso kasneje vtiskujete modelčke za peko piškotov v obliki možekov in jih polagate na pekač, pokrit s peki papirjem.

Piškote še okrasite s koščki čokolade (oči, gumbi itd.). Pečete jih na 200 stopinj Celzija, približno 25 do 30 minut.

This image has an empty alt attribute; its file name is 117996008_300994577999191_879603854992280454_n.jpg

4. Cimetovi piškoti s čokolado

This image has an empty alt attribute; its file name is 123271274_851363285402639_3147969342082568138_n.jpg

Sestavine

  • 2 jajci
  • 50 g sladkorja
  • pol kilograma moke
  • 1 dl sladke smetane
  • 200 g masla/margarine
  • 10 g cimeta
  • 150 g kokosove moke
  • 100 g temne čokolade (lahko tudi mlečne)

Postopek

V posodo damo jajci, moko, sladkor, sladko smetano, maslo (narezano na koščke), cimet, kokosovo moko ter na koščke narezano čokolado. Vse skupaj pregnetemo, da dobimo kepico testa. Po želji lahko damo testo za pol ure v hladilnik, saj bo kasneje boljše.

Nato iz mase oblikujemo več manjših kroglic, ki jih polagamo na pekač, pokrit s peki papirjem. Pečete jih na 200 stopinj Celzija, približno 30 minut.

Bodite kreativni!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor