Cukrove ideje Prosti čas Za otroke

Cukrova eko ideja: Srčki in krpa za brisanje prahu

Danes vam predstavljam “srčkano” idejo za ustvarjanje iz preproste vsakdanje stvari, ki jo imate zagotovo doma.

Gre za obeske za ključe v obliki srčkov, ki so narejeni kar iz krpe za brisanje prahu.

Gre za obeske za ključe v obliki srčkov, ki so narejeni kar iz krpe za prah.

Cuker blog vam namreč želi predstaviti načine, kako ste lahko doma ustvarjalni, kljub primanjkljaju materialov za ustvarjanje.

Logo

Pravzaprav za vaše umetniško udejstvovanje sploh ne rabite kupovati materialov, saj se lahko preprosto znajdete. Tako lahko za ustvarjanje uporabite preproste vsakdanje stvari, ki jih imate doma. Več o tem si lahko preberete na povezavi.

Pravzaprav za vaše umetniško udejstvovanje sploh ne rabite kupovati materialov, saj se lahko preprosto znajdete. Tako lahko za ustvarjanje uporabite preproste vsakdanje stvari, ki jih imate doma.

Pomen ustvarjalnosti in domišljije

Ustvarjalni smo lahko na različne načine. Mnogi po navadi za ustvarjanje smatrajo zgolj slikanje ali kiparjenje.

Pravzaprav gre za širok pojem, ki se navezuje tako na naše mišljenje, kot dejanja.

Sama menim, da je ustvarjalnost nekakšna nuja v življenju posameznika. Človek ima potrebo po tem, da se izraža na takšne ali drugačne načine.

Menim, da je ustvarjalnost nekakšna nuja v življenju posameznika. Človek ima potrebo po tem, da se izraža na takšne ali drugačne načine.

Globoko z ustvarjalnostjo je povezana tudi domišljija. Gre še za en pojem, ki je po mojem mnenju v življenju zelo pomemben. Čisto vsak posameznik premore domišljijo. Razlika je le v tem, da jo nekateri bolj razvijajo, drugi manj. Zelo je pomembno, da domišljijo pri otrocih že razvijamo v najzgodnejših letih. Pustite otrokom, da se domišljijsko udejstvujejo, bodisi preko igre, bodisi preko ustvarjanja. Domišljijska igra je pri otrocih še kako pomembna.

Pustite otrokom, da se domišljijsko udejstvujejo, bodisi preko igre, bodisi preko ustvarjanja. Domišljijska igra je pri otrocih še kako pomembna.

Prijetna in koristna aktivnost

Predstavljena aktivnost je primerna tudi za male nadobudneže, saj bodo ti razvijali svojo ustvarjalnost, domišljijo in finomotorične spretnosti.

Mali krojač/mala šivilja

Pri tej aktivnosti si otroci sami zašijejo okrasek ali obesek za ključe. Aktivnost je zelo priporočljiva, saj si otroci v okviru nje krepijo svoje finomotorične spretnosti, poleg tega pa se učijo tudi ročnih spretnosti in natančnosti.

Aktivnost je zelo priporočljiva, saj si otroci v okviru nje krepijo svoje finomotorične spretnosti, poleg tega pa se učijo tudi ročnih spretnosti in natančnosti.

Gre za aktivnosti, s pomočjo katerih, si otroci pridobivajo pomembno znanje za nadaljnje življenje. Vedno bo namreč potrebno prišiti kakšen odpadli gumb, ali zakrpati raztrgana oblačila.

MALI KROJAČ/MALA ŠIVILJA

KAJ POTREBUJEŠ ZA AKTIVNOST?

 • ŠIVANKO
 • SUKANEC
 • BLAGO-KRPA ZA BRISANJE PRAHU
 • PISALO
 • TRŠI PAPIR
 • ŠKARJE
 • POLNILO (ALI VATA)
 • VRVICA
 1. NAJPREJ SI NA PAPIR NARIŠI POLJUBNO OBLIKO FIGURE, KI JO ŽELIŠ ZAŠITI. (SRCE)
 2. IZ PAPIRJA S ŠKARJAMI IZREŽI NARISANO OBLIKO.
 3. S PISALOM NA BLAGO OBRIŠI OBLIKO, KI SI JO PREDHODNO IZREZAL IZ PAPIRJA. POTREBUJEŠ DVA OBRISA. OBRIS NA BLAGO NAREDIŠ TAKO, DA S PISALOM POTUJEŠ OB ROBU PAPIRNATE OBLIKE IN TAKO NARIŠEŠ OBRIS NA BLAGO.
 4. S ŠKARJAMI IZREŽI DVA OBRISA IZ BLAGA.
 5. VZEMI ŠIVANKO, V KATERO SI PREDHODNO NAPELJAL SUKANEC IN IZREZANI OBLIKI IZ BLAGA PO ROBU ZAŠIJ SKUPAJ.
 6. MED OBLIKAMI LAHKO DODAŠ MALO POLNILA OZ. VATE, DA BO TVOJA FIGURA BOLJ POLNA.
 7. NA VRH DOBELJENEGA OBESKA V OBLIKI SRČKA ŠE PRIŠIJ VRVICO, KI JO OBLIKUJEŠ V OBESEK. TOREJ VRVICO PRIŠIJEŠ TAKO, DA BOŠ SRČEK LAHKO KASNEJE KAM PRITRDIL.
 8. PO ŽELJI LAHKO ZAŠIT OBESEK S POMOČJO VRVICE POVEŽEŠ S KOVINSKIM NASTAVKOM ZA OBESEK ZA KLJUČE. TVOJ SRČKASTI OBESEK ZA KLJUČE JE NAREJEN!

Bodite kreativni!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor