Kulinarika Prosti čas

Recept meseca marca

V lanskem letu smo na Cuker blogu uvedli rubriko; recept meseca.

V njej vsak mesec objavljamo preproste, okusne in zanimive recepte za jedi.

Kateri so bili recepti preteklih mesecev, lahko preverite v kategoriji kulinarika.

Logo

V tokratnem prispevku vam predstavljamo recept meseca marca.

Recept meseca marca

Preprosto pecivo z borovnicami

Sestavine;

Za biskvit;

  • 4 jajca,
  • 2 skodelici sladkorja,
  • 3 skodelice moke,
  • 1 skodelica navadnega jogurta,
  • pol skodelice olja,
  • 1 pecilni prašek,
  • 1 vanilijev sladkor,
  • mleko (za navlažitev biskvita).

Za kremo;

  • 250 g sira Mascarpone,
  • 250 ml smetane za stepanje,
  • 250 g borovnic (lahko zmrznjene, še boljše pa je če so sveže),
  • sladkor.

Posip;

  • borovnice

Postopek

Najprej z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Nato dodamo ostale sestavite in vse skupaj zmešamo. Maso prelijemo v pekač in pečemo na 180 stopinj Celzija, približno pol ure. Počakamo, da se biskvit ohladi, medtem pa naredimo kremo.

Najprej steptamo smetano za stepanje, nato pa smetani primešamo Mascarpone in borovnice. Opomba: Nekaj borovnic si prihranimo, saj jih bomo kasneje potrosili po pecivu. Po občutku pa dodamo tudi sladkor. Jaz na primer ne dodam veliko sladkorja (1 žlica), saj mi ni všeč, da je krema pretirano sladka.

Biskvit kasneje dobro navlažimo z mlekom, nato pa ga namažemo s kremo iz borovnic. Kremo še nato potrosimo z borovnicami, ki so nam ostale. Pecivo je gotovo.

This image has an empty alt attribute; its file name is 145827740_825549708000124_5758804498967351812_n-1-768x1024.jpg

Še več receptov za božanske sladice s pridihom sadja pa lahko dobite na povezavi.

Bodite kreativni!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor