Kulinarika Prosti čas

Navadni so najboljši

Decembra se začne prava “piškotomanija“.

Na sporedu so takšni in drugačni piškoti.

Logo

“Piškotomanija” za vsak dan

Ste tudi vi sladkosnedi?

No, jaz sem definitivno zelo sladkosneda. Čokolado in piškote preprosto obožujem, zelo rada pa tudi pečem.

This image has an empty alt attribute; its file name is 117140437_292159375387063_5441378766337377327_n.jpg

Pri peki zelo rada eksperimentiram.

This image has an empty alt attribute; its file name is 117996008_300994577999191_879603854992280454_n.jpg

Pri peki piškotov pogosto uporabljam čokolado, ki jo rada kombiniram z ostalimi sestavinami.

Vem pa tudi, da si lahko “piškotomanijo” ali “cukermanijo” pričaramo čisto vsak dan, pa naj bo deževen ali sončen.

A kljub temu, da zelo rada eksperimentiram sem še vedno mnenja, da so najboljši piškoti kar navadni masleni piškoti.

Tako enostavni pa tako dobri

Danes vam zato predstavljam recept za najboljše navadne maslene piškote.

Recept je enostaven, vsebuje pa zgolj osnovne sestavine za peko. Pa poglejmo.

Sestavine;

  • 2 jajci,
  • 100 g sladkorja,
  • 1 kilogram moke,
  • 2 dl sladke smetane,
  • 250 g masla,
  • 200 g kokosove moke,
  • žlička cimeta (po želji).

Postopek;

V posodo damo jajci, moko, sladkor, sladko smetano, maslo (narezano na koščke) ter kokosovo moko. Vse skupaj pregnetemo, da dobimo kepico testa. Po želji lahko damo testo za pol ure v hladilnik, saj bo kasneje boljše.

Nato maso vzamemo iz hladilnika in ga z valjarjem razvaljamo na tanko plast, ki pa ne sme biti pretanka (debelina nekje pol centimetra). Priporočam, da delovno površino, na kateri boste valjali testo, dobro pomokate.

V maso kasneje vtiskujete modelčke za peko piškotov in jih polagate na pekač, pokrit s peki papirjem.

V tem primeru vam ne bo potrebno paziti na medsebojno razdaljo zaradi koronavirusa, ampak boste morali polagati piškote v takšno medsebojno razdaljo, da se ne bodo pri peki sprijeli skupaj.

Bodite kreativni!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor