Kulinarika Prosti čas

Čokoladne princeske v sadnem objemu

Predstavljam vam recept za preprosto sladico s pridihom čokolade in sadnega nadeva. Priprava sladice vam bo vzela zgolj pol ure.

Sladica je rezultat mojega nedeljskega eksperimentiranja, poimenovala pa sem jo kar Čokoladna princeska v sadnem objemu.

Sladica ne vsebuje veliko sladkorja, zato si jo lahko privoščite brez skrbi. Zelo dobro se bo obnesla, kot sladica po kosilu, ali kot sladka razvada, s katero boste razveselili svoje družinske člane.

Sladica je rezultat mojega nedeljskega eksperimentiranja, poimenovala pa sem jo kar Čokoladna princeska v sadnem objemu.

Sladica ne vsebuje veliko sladkorja, zato si jo lahko privoščite brez skrbi. Zelo dobro se bo obnesla, kot sladica po kosilu, ali kot sladka razvada, s katero boste razveselili svoje družinske člane.

Sestavine

Biskvit

  • 2 jajci,
  • 2 žlici sladkorja,
  • 100 g jedilne čokolade,
  • 80 g masla,
  • 20 g moke,
  • 1 dl jogurta,
  • malo kokosove moke (po želji),
  • polovica pecilnega praška.

Preliv

  • poljubno zamrznjeno sadje,
  • 1 kaki,
  • kokosova moka.

Postopek

Najprej pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Nato z mešalnikom zmešamo jajci in sladkor. Dodamo še jogurt, moko, kokosovo moko in pecilni prašek. Vse skupaj dobro zmešamo.

Nato v maslu stopimo jedilno čokolado. Kasneje stopljeno čokolado dodamo v maso za bikvit in vse skupaj zmešamo.

Pripravimo si pekač za mafine. Notranjost odprtin pekača za mafine dobro premažemo z maslom. Maso za biskvit kasneje nalijemo v pekač, sladico pa pečemo na 180 stopinj, približno 15 minut. Opomba: Iz omenjene količine dobimo približno 6 čokoladnih sladic.

Medtem, ko se sladica peče, stopimo nekaj zamrznjenega sadja, in sicer preprosto tako, da sadje pokuhamo, tako da dobimo tekočino, sadje pa ostane še celo. Jaz sem na primer uporabila borovnice in aronijo.

Kasneje “stopljeno” sadje polijemo po sladici, sladico pa tudi dekoriramo. Jaz sem poleg sladice narezala sadež kakija, po sladici pa sem potrosila še nekaj kokosove moke.

Pekač za mafine je za peko zelo uporabna stvar. V njemu lahko poleg mafinov pečete še druge sladice, priloge ali celo štručke. Dober recept za sirove štručke dobite na povezavi.

Še druge ideje

Predstavljam pa vam še nekaj idej za jedi iz pekača za mafine.

Recepte za jedi na fotografijah najdete v cukrovi kategoriji “Kulinarika”.

Bodite kreativni!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor