Cuker praznuje Cukrove ideje Prosti čas Za dušo

Cukrova ideja: Ustvarjalnost in inovativnost v kuverti

Danes vam predstavljam nekaj idej za izdelavo novoletnih voščilnic.

Bližajo se namreč novoletni prazniki in zakaj ne bi letos, v dobi digitalizacije in sodobnih tehnoloških naprav, svoje ljube osebe presenetili nekoliko drugače?

Zakaj ne bi letos, v dobi digitalizacije in sodobnih tehnoloških naprav, svoje ljube osebe presenetili nekoliko drugače?

Sama se vsako leto potrudim, da najdem čas in izdelam novoletne voščilnice, ki jih pred božičem pošljem ljubim osebam.

Pri izdelavi uporabljam različne materiale, kar je odvisno od mojega časa in od materialov, ki jih imam pri roki. V izdelavo voščilnic “dajem” vedno delček sebe in svoje energije.

Pri izdelavi uporabljam različne materiale, kar je odvisno od mojega časa in od materialov, ki jih imam pri roki. V izdelavo voščilnic “dajem” vedno delček sebe in svoje energije.

Kreativno je pač treba negovati, vedno in povsod.

Domača proizvodnja je zakon!

Dejstvo je, da je domača proizvodnja zakon. V vsak naš domač proizvod vložimo veliko energije, časa ter truda.

Dejstvo je, da je domača proizvodnja zakon. V vsak naš domač proizvod vložimo veliko energije, časa ter truda.

Vaša domišljija je prosta

Pri izdelavi novoletnih voščilnic je vaša domišljija povsem prosta.

Za izdelavo lahko uporabite dekorativne dodatke, prtičke, naravne materiale, sintetične materiale, ali pa na voščilnico preprosto nekaj narišete.

Pri izdelavi novoletnih voščilnic je vaša domišljija povsem prosta.

Zanimivo idejo za izdelavo voščilnic najdete tudi na povezavi.

Kaj potrebujete za izdelavo voščilnic?

  • trši papir (šeleshamer, likovni blok),
  • škarje,
  • lepilo,
  • dekorativne materiale (naravne, sintetične),
  • pisala,
  • dekorativne trakove (po želji),
  • prtičke s potiski (po želji).

Postopek

Najprej si morate iz tršega papirja izdelati osnove za vaše voščilnice. Potrebujete barvni papir formata A4 poljubne barve. Papir prepognete in ga razrežete na dva dela (dva A5 formata). Vsakega izmed dobljenih delov še enkrat prepognete, da dobite dve voščilnici.

Kasneje pa je izdelava voščilnic prepuščena vaši domišljiji. Na sprednjo stran voščilnice lahko kaj narišete, nizate materiale ali pa vaše unikatne voščilnice oblikujete s pomočjo prtične tehnike.

Nekaj zanimivih idej za izdelavo najdete na povezavi.

Postanite pisatelji

Preden voščilnice pošljete svojim osebam, pa je potrebno zapolniti tudi njihovo notranjost. Svojim ljubim osebam lahko v voščilnico napišete kaj lepega. Priporočam, da ste pri tem čimbolj unikatni. Lahko se na primer “prelevite” v pisatelje in za svoje ljube osebe spesnite nekaj lepih verzov. Zagotavljam vam, da bodo vaši naslovniki navdušeni!

Lahko se “prelevite” v pisatelje in za svoje ljube spesnite nekaj lepih verzov.

Zakaj bi pisali, če lahko tipkamo?

V zadnjih letih je navada pisanja pisem in voščilnic nekoliko zamrla, saj je pisano besedo zamenjala sodobna tehnologija. Zakaj bi pisali pisma oz. voščilnice in se mučili z besedami če imamo; messenger, e-pošto, instagram, je mišljenje mnogih.

No, pravzaprav imajo prav, zakaj bi porabljali čas in trud z ročnim pisanjem, če lahko tipkamo?

A vseeno, ali v tipkanje vložimo res toliko truda in svoje energije, kot v pisanje?

Ali v tipkanje vložimo res toliko truda in svoje energije, kot v pisanje?

No, tu tiči bistvo pisanja pisem. Tipkanje je sicer hitrejše in manj potratno, a tako poglobljenih čustev in toliko energije kot v natipkanem besedilu sigurno ne boste našli.

Tipkanje je sicer hitrejše in manj potratno, a tako poglobljenih čustev in toliko energije kot v natipkanem besedilu sigurno ne boste našli.

Veselje v nabiralniku

Zame ni lepšega kot pisemce ali voščilnica ljube osebe, ki te pričaka v nabiralniku. Dobim ga/jo sicer zelo redko, a mi zato prinaša še večje veselje.

Spomnim se, da sva si pred leti, s prijateljico iz Češke dopisovali preko pisem. Še zdaj hranim vsa pisma, ki mi jih je poslala. Oteževalna okoliščina pri najinem dopisovanju je bilo dejstvo, da še nisva znali dobro angleško, dopisovali sva si namreč v angleščini. A kljub temu sva se vedno vse dogovorili. Vsako njeno pisemce pa mi je polepšalo dan.

Bodite kreativni!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor