Kulinarika Prosti čas

Ne samo najenostavnejši, tudi božansko dober

Danes vam predstavljam recept za najenostavnejši kruh.

Ja, prav ste slišali, najenostavnejši.

Logo

Poleg tega, da je najenostavnejši, pa je tudi božanskega okusa.

Saj veste, ni boljšega kot kruh s puhasto in kompaktno sredico in hrustljavo skorjico.

Ni boljšega kot kruh s puhasto in kompaktno sredico in hrustljavo skorjico.

Sama priprava kruha vam bo vzela zgolj slabi dve uri (vzhajanje in peka), kruh pa lahko pripravite skupaj z vašimi najmlajšimi peki ali pekaricami.

This image has an empty alt attribute; its file name is 118015724_1186683708361355_621158265317581732_n.jpg

Otroci bodo ob peki preprosto navdušeni, hkrati pa jim boste pomagali, da bodo razvijali svoje delovne navade ter kreativnost.

Otroci bodo ob peki preprosto navdušeni, hkrati pa jim boste pomagali, da bodo razvijali svoje delovne navade ter kreativnost.

Najenostavnejši domači kruh

This image has an empty alt attribute; its file name is 117965955_786797438739380_4257311874739437305_n.jpg

Sestavine;

  • 2 vrečki suhega kvasa,
  • 1 žlica sladkorja,
  • 1 kg moke poljubne moke (lahko uporabite samo belo moko, ali pa kombinirate različne moke),
  • 2,5 dl vode (ali po občutku),
  • 2 žlički soli,
  • 1,5 dl olja (sončničnega, olivnega).

Postopek;

V posodo posujte suhi kvas, sladkor ter žlico moke in malo vode. Vse skupaj premešajte, da dobite tekočo zmes, posodo pokrijte in počakajte približno 10 minut, da kvas nekoliko vzkipi.

V večjo posodo dajte moko, ki jo predhodno presejete skozi cedilo, na sredini moke pa naredite jamico. V jamico zlijte olje, vodo, dodajte vzhajani kvas in sol. Vse dobro pregnetite, po potrebi pa dodajte še vodo, testo mora biti na koncu kompaktno, pazite pa tudi, da ne bo suho. Nasvet: Testo gnetite vsaj 5 minut. Testo nato pustite, da vzhaja v posodi, vsaj 1 uro. Posodo pokrijte s svežo servieto.

Ko testo vzkipi, ga še enkrat dobro pregnetite in spet pustite, da še enkrat vzkipi. Nasvet: Priporočam vam, da kruh res dobro in večkrat pregnetete, saj bo kasneje bolj čvrst in se vam ne bo drobil.

Kruh pečete v pečici na 200 stopinj Celzija, približno 45 minut. Ko je pečen, ga vzamete iz pečice, zavijte v suho kuhinjsko krpo ter položite na podstavek. Nato počakajte, da se kruh ohladi.

Še več zanimivih idej, kaj lahko s svojimi najmlajšimi ustvarjate iz testa, pa dobite na povezavi.

Na povezavi pa najdete še več idej za dobre in preproste pekovske izdelke.

Pa dober tek!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor