Kulinarika Prosti čas

Le katera je boljša?

Pred časom sem bila na prelepem izletu po naši čudoviti Sloveniji. Obiskala sem slovenski turistični biser Bled.

Na Bledu sem si ogledala številne znamenitosti, podala pa sem se tudi na znameniti otok sredi jezera. Seveda pa nisem mogla mimo tega, da ne bi pokusila tudi slavne kremne blejske rezine.

Ste že poskusili slavno blejsko rezino na Bledu?

No, jaz sem nad slavno sladico preprosto navdušena, saj sem veliki sladkosned.

Skrivnost je razkrita!

Vseeno pa bi vam rada danes zaupala skrivnost. Namreč, poznam še eno verzijo kremne rezine, ki je sicer malce drugačna od originalne, a meni osebno je še boljša.

Poznam še eno verzijo kremne rezine, ki je sicer malce drugačna od originalne, a meni osebno je še boljša.

Moja verzija kremnih rezin namesto listnatega testa vsebuje maslene Albert kekse.

Ta razmeroma enostavna sladica vas bo preprosto navdušila, vzela pa vam bo zgolj eno uro.

Nesramno dobre kremne rezine

Sestavine

  • Albert keksi
  • 2 litra mleka
  • 5 vanilijevih pudingov
  • 4 žlice ostre moke
  • 8 jajc (rumenjaki)
  • 15 dag sladkorja
  • rum
  • 500 ml smetane

Postopek

Najprej na dno velikega pekača položimo Albert kekse, tako da prekrijemo celotno dno pekača. Nato ločimo rumenjake in beljake, iz slednjih pa stepemo sneg. Mleko vlijemo v kozico, ki jo pristavimo na ogenj. Medtem, ko se mleko greje, skupaj zmešamo pudinge, sladkor, moko, jajca ter rum.

Ko mleko zavre, vanj vlijemo maso, na koncu pa v dobljeno kremo na rahlo še primešamo beljake. Kremo še vročo vlijemo na kekse. Ko se krema ohladi, še nanjo dodamo stepeno smetano. Po želji lahko po smetani potrosimo še čokolado.

Le katere so boljše, tradicionalne kremne rezine ali kremne rezine s keksi?

Kremšnite v kozarcih?

Po svetu so vedno bolj priljubljene sladice v kozarcu, zato vam predstavljam tudi recept za kremne rezine v kozarcih. Trendom je namreč potrebno slediti 😛 .

Najprej skuhate vanilijev puding in ga vlijete v kozarce. Nato steptate smetano in jo daste na puding. Po želji lahko stepeno smetano okrasite s čokolado ali s sadjem. Za piko na I lahko še iz listnatega testa naredite in spečete zvezdice, ki jih dodate/zapiknete v smetano.

Bodite kreativni!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor