Prosti čas Za dušo

»Kaj imaš to neke kamne?«

Ste tudi vi navdušenec nad poldragimi kamni in kristali?

Saj veste to so tisti kamni, ki z najrazličnejšimi barvami, oblikami in energijami, vplivajo na naše počutje.

Zagotovo ste že slišali za ametista, pa tigrovo oko, ali kameno strelo. Gre zgolj za tri izmed mnogih poldragih kamnov in kristalov, ki so med posamezniki vedno bolj priljubljeni. Poznamo tako obdelane kot tudi neobdelane, ki pa se glede učinkovanja med seboj ne razlikujejo.

Skrivališča v žepih  

Sama sem se nad poldragimi kamni in kristali navdušila v srednji šoli, pred nekaj leti. Od takrat so kamni moj stalni spremljevalec. Pogosto imam katerega skritega v žepu, ali pa jih nosim na sebi v obliki nakita.

Če me vprašate, ali mi kamni energetsko pomagajo, vam lahko pritrdim. Nekaj vas bo zagotovo sedaj pomislilo, da je to “lari fari” in da si vse preprosto izmišljujem. A resnica tiči povsem drugje.

kamena strela

Pomen misli

Sama namreč trdo verjamem v to, da če v nekaj močno verjamemo in temu namenjamo naša pozornost, nam bo to tudi pomagalo. Nekdo ima zato vero v božanstvo, drugi ima priljubljeni amulet, tretji verjame v usodo, četrti v moč narave, jaz pa verjamem v zakon vzajemnosti.

Nekdo ima vero v božanstvo, drugi ima priljubljeni amulet, tretji verjame v usodo, četrti v moč narave, jaz pa verjamem v zakon vzajemnosti.

Kaj je zakon privlačnosti?

Zagotovo ste že slišali za knjigo Skrivnost-Secret, avtorice Rhonde Byrne. Knjiga govori o zakonu privlačnosti oz. o zakonu vzajemnosti . Na kratko; knjiga poudarja, da boste tisto kar boste mislili, tudi privlačili. Avtorica knjige pravi, da: “Ko boste spoznali Skrivnost, boste odkrili, kako lahko imate, ste ali počnete vse, kar si želite. Spoznali boste, kdo ste v resnici. Spoznali boste resnično veličastnost, ki vas pričakuje v življenju.”    

Kako se bo lahko kar tako zgodilo tisto, kar mislim?

Ko sem se prvič srečala s Skrivnostjo, se mi je zdel zakon vzajemnosti preprosto neverjeten. Kako se bo lahko kar tako zgodilo tisto, kar mislim? Kar dolgo sem si »razbijala« glavo s tem vprašanjem, dokler nisem ugotovila, v čem je “štos”. Prišla sem do spoznanja, da je zakon privlačnosti še kako resničen in sila preprost. Kar pomislite na trenutke, ko ste slabe volje in vidite okoli sebe vse negativno. Po navadi se vam kasneje dogaja še več neprijetnih stvari, ki vas spravljajo v obup.

Pomislite na trenutke, ko ste slabe volje in vidite okoli sebe vse negativno. Po navadi se vam kasneje dogaja še več neprijetnih stvari, ki vas spravljajo v obup.

Ko bi bili vsi ljudje tako optimistični, kot ti!

No, meni je omenjena knjig spremenila življenje. Kar naenkrat sem iz nekakšnega temnega obdobja prišla v svetlejši prostor. S pomočjo knjige, pa sem si uresničila tudi veliko svojih skritih želja.

Najbolj sem hvaležna za to, da sem s pomočjo knjige, postala bolj optimistična in zadovoljna, danes pa v stvareh (nehote) vidim najprej pozitivne stani. Seveda pa imam tudi jaz še vedno temne trenutke, ko ne vem, kaj bi sama s sabo. To pa je tako ali tako nekaj običajnega.

Zgolj alternativa

Vse preveč ljudi je danes “ujetih” v melanhonijo in v položaj, ko se jim zdi situacija brezizhodna. A saj veste, kaj pravi znani rek; “Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal.”

Z mojim prispevkom vas ne želim siliti v to, da morate sedaj tudi vi verjeti v zakon privlačnosti, saj se vam bodo začele dogajati neverjetne stvari. Sploh ne.

Želim vam samo predstaviti alternativo, ki je pomagala meni, da sem na stvari začela gledati drugače. In verjemite mi, od kar se je moj pogled na življenje spremenil, mi je zelo lažje.

Skratka, vzemite to zgolj kot predstavitev alternative, ki vam bo morebiti pomagala, če boste seveda v to verjeli.

Z mojim prispevkom vas ne želim »usmerjati« v neke stvari, češ da morate sedaj tudi vi verjeti v zakon privlačnosti, saj se vam bodo začele dogajati neverjetne stvari. Sploh ne. Želim vam samo predstaviti alternativo, ki je pomagala meni, da sem na stvari začela gledati drugače.

Vzemite tistega, ki vas privlači!  

No tale mednaslov drage bralke, se ne navezuje na moške, kot bi lahko morebiti katera pomislila :P, ampak na poldrage kamne in kristale.

Pri poldragih kamnih in kristalih v splošnem velja pravilo, da morate kupiti tistega, ki vas takoj privlači. Le-tega vam je namreč namenila usoda, saj naj bi bil za vas najboljši.

Ko sem delala v trgovini, v kateri smo prodajali tudi poldrage kamne, sem to pravilo vedno zaupala kupcem, ki so kupovali poldrage kamne oz. kristale. Mnogi izmed njih so me upoštevali in izbrali tiste kamne, ki so jih sprva privlačili. In kasneje, ko so si prebrali določene karakteristike izbranega kamna, se je izkazalo, da so tudi prvotno iskali kamen, ki bi imel enake lastnosti. Skratka pri izbiri kamnov zaupajte intuiciji oz. vašemu občutku.

Pri izbiri kamnov zaupajte intuiciji oz. vašemu občutku.

Tudi barva ima pomen

Sposobnosti poldragih kamnov oz. kristalov se razlikujejo glede na njihovo barvo. Rdeča barva tako pri človeku krepi energijo, rožnata ljubezen, rjava prizemljitev, oranžna osebno moč, rumena krepi našo zmožnost predstavljanja, zelena krepi plodnost in zdravje, vijolična krepi mistiko itd. (Glamurnatur. si, 2020)

Rdeča barva pri človeku krepi energijo, rožnata ljubezen, rjava prizemljitev, oranžna osebno moč, rumena krepi našo zmožnost predstavljanja, zelena krepi plodnost in zdravje, vijolična krepi mistiko itd. (Glamurnatur. si, 2020)

Nega kamnov

Za poldrage kamne in kristale je potrebno tudi skrbeti. Potrebno jih je redno čistiti; s tekočo vodo, slanico, lahko pa jih polagamo na sonce. Nekateri kamne ob polni Luni polagajo tudi na okno, saj se tako napolnijo z energijo.

Za poldrage kamne in kristale je potrebno tudi skrbeti. Potrebno jih je redno čistiti; s tekočo vodo, slanico, lahko pa jih polagamo na sonce.

Vedno bolj priljubljena “kristaloterapija”

Poldragi kamni in kristali se uporabljajo tudi za zdravljenje, njihove zdravilne učinke pa so poznale že stare civilizacije. Terapija s kamni služi predvsem za zdravljenje energetskih blokad, čiščenje čaker in avre, masažo itd. (Madal-Bal. si, 2020). O poldragih kamnih si lahko več preberete na spletni strani Madal Bal.

Avtoričin »hint«

Sama poldrage kamne oz. kristale po navadi uporabljam tudi pri negi rož. Kako? Kamne preprosto položim blizu rož in ne boste verjeli, rože rastejo kot “nore”.

Viri:

  • Madal-Bal.si. (2020). Poldragi kamni in kristali. Pridobljeno 3. 8. 2020.
  • Glamurnatur.si. (2020). Poldragi kamni. Pridobljeno 3. 8. 2020.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor