Cukrove ideje Kulinarika Prosti čas

Cukrov recept: Najenostavnejša pinsa

Cuker blog vam v današnjem prispevku predstavlja recept na najhitrejšo in najenostavnejšo pinso.

Ne, ne gre za tipkarsko napako (s/c).

Gre za jed, ki ni enaka pici, je pa njena sorodnica.

V zadnjem času so pinse zelo popularne.

Kaj je pinsa?

Pinsa je pici sorodna jed, ki vsebuje nekoliko bolj rahlo testo. Izvira iz Rima, v zadnjih letih pa se je razširila po vsem svetu. Ime za jed si je pred dobrimi dvajsetimi leti izmislil italijanski proizvajalec mok. Več o tem si lahko preberete na povezavi. (vir; rtvslo.si, 2021)

Cukrov preprosti recept za pinso

Na spletu lahko zasledite različne recepte za pinso, danes pa vam Cuker blog predstavlja svojo različico recepta za to, v zadnjem času, priljubljeno jed.

Sestavine (za dve pinsi);

  • 1 vrečka suhega kvasa (lahko tudi polovica kvasa v kocki),
  • 1 žlica sladkorja,
  • 500 g moke Manitobe za pico,
  • 2,5 dl vode (ali po občutku),
  • žlička soli,
  • 2 dl olivnega olja.

Postopek;

V skodelico damo suhi kvas (lahko tudi polovico kocke kvasa, vendar je suhi kvas preizkušeno boljši), eno žlico sladkorja, žlico moke in malo mlačne vode. Vse skupaj premešamo, skodelico pokrijemo in počakamo približno 10 minut, da kvas vzhaja.

V večjo posodo damo moko, na sredini moke pa naredimo jamico. V jamico zlijemo olivno olje, vodo, vzhajani kvas in dodamo sol. Vse dobro pregnetemo, posodo pokrijemo s krpo in počakamo 20 minut, da testo vzhaja.

Ko testo vzkipi, ga še enkrat dobro pregnetemo in spet pustimo, da še malo naraste. Kasneje testo oblikujemo v hlebček, ki ga razdelimo na dva dela. Najprej vzamemo prvi del in ga raztegnemo na pravokotnem pekaču ali na pekaču za pico v obliko pinse (pravokotnik).

Na testo dodamo sestavine, ki bi jih radi imeli na pinsi. Jaz sem na pinso dodala paradižnikovo mezgo, mocarelo, šunko, gobe in bučke.

Pinso pečemo v pečici na 180 stopinj približno 20 minut oz. v pekaču za pico na četrti nastavitvi temperature približno 10 minut.

Enak postopek ponovimo z drugim delom testa.

Vir:

https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/kulinarika/rimska-konkurenca-pice/594912

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor