Kulinarika Prosti čas

Božanske in enostavne domače mojstrovine

Danes vam predstavljam recept za pekovski izdelek, ki je res enostaven za pripravo.

Ne, ta pekovski izdelek ni kruh.

Odlikuje ga tudi dejstvo, da je božanski, za njegovo pripravo pa ne potrebujete veliko časa.

Pekovska skrivnost je razkrita!

Predstavljam vam recept za najenostavnejše in božansko dobre domače žemlje.

Predstavljam vam recept za najenostavnejše in božansko dobre domače žemlje.

Pri peki vam lahko pomagajo vaši najmlajši nadobudnimi peki ali pekarice.

This image has an empty alt attribute; its file name is 118015724_1186683708361355_621158265317581732_n.jpg

Otroci bodo ob peki preprosto navdušeni, hkrati pa jim boste pomagali, da bodo razvijali svoje delovne navade ter kreativnost.

Otroci bodo ob peki preprosto navdušeni, hkrati pa jim boste pomagali, da bodo razvijali svoje delovne navade ter kreativnost.

Še več zanimivih idej, kaj lahko s svojimi najmlajšimi ustvarjate iz testa, pa dobite na povezavi.

Jaz ne kompliciram

Sama sicer pri kuhi in peki ne kompliciram. Zelo rada ustvarjam in med sabo kombiniram različne komponente, a pri tem se trudim, da uporabljam tisto kar mi je na razpolago.

Sama sicer pri kuhi in peki ne kompliciram. Zelo rada ustvarjam in med sabo kombiniram različne komponente, a pri tem se trudim, da uporabljam tisto kar mi je na razpolago.

Božanske domače žemlje

Sestavine;

  • 1,5 vrečke suhega kvasa,
  • 1 žlica sladkorja,
  • 1 žlica moke,
  • 1,5 dl mlačne vode,
  • 500 g moke,
  • 1 dl vode (ali po občutku),
  • 1,5 žličke soli,
  • 1 dl olja (sončničnega, olivnega).

Postopek;

V posodo posujte suhi kvas ( lahko tudi polovico kocke kvasa, vendar je suhi kvas preizkušeno boljši), eno žlico sladkorja, žlico moke in malo vode. Vse skupaj premešajte, da dobite tekočino, posodo pokrijte in počakajte približno 10 minut, da kvas nekoliko vzkipi.

V večjo posodo dajte moko, na sredini moke pa naredite jamico. V jamico zlijte olje, vodo, dodajte vzhajani kvasec in sol. Vse dobro pregnetite in pustite, posodo pokrijte s krpo in počakajte, da testo vzkipi.

Ko testo vzkipi, ga še enkrat dobro pregnetite in spet pustite, da še malo naraste. Nato si pripravite pekač za mafine. Ja prav ste slišali, pekač za mafine. Pekač dobro premažite z oljem (vdolbine pekača).

Nato v vsako vdolbino pekača dajte eno kepo/kroglo testa. Nato dajte žemlje v pečico. Pecite jih na 180 stopinj Celzija, približno 35-40 minut.

Še več okusnih in enostavnih idej za pekovske izdelke pa najdete na povezavi.

Bodite kreativni!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor