Kolumna Literarni kotiček Za dušo

Vse niti so v tvojih rokah!

Življenje. Bitka in borba neštetih ovinkov, hribov in prelepih razgledov. Pot zaznamovana s številnimi vzponi in padci. Pravljica z napakami ali cvetoča pot s trni.

Trenutki, ko lahko hodiš po oblakih

Življenje bi lahko opisali s številnimi pridevniki, besednimi zvezami ali stavki.

Vsakdo se na življenjski poti sreča s temnejšimi in svetlejšimi trenutki. S trenutki, ko bi lahko hodili po oblakih, ali ko bi se najraje “vdrli” v zemljo.

Življenje bi lahko opisali s številnimi pridevniki ali besednimi zvezami. Vsakdo se na življenjski poti sreča s temnejšimi in svetlejšimi trenutki. S trenutki, ko bi lahko hodili po oblakih, ali ko bi se najraje “vdrli” v zemljo.

Sončki, ki nam lepšajo dneve

A saj veste kaj pravijo, za vsakim dežjem, vedno znova posije sonce. Tudi ko se počutite nemočne ali na tleh, bo življenje vedno poskrbelo za to, da se boste v kasneje počutili bolje.

Bodisi s tem, da vam bo “poslalo” kakšen kompliment, pričaralo lep dogodek ali osebo, ki vam bo polepšala dan. Zapomnite si, življenje nikoli ne pozabi na vas.

Življenje nikoli ne pozabi na vas!

Tisti preprosti signali

Čeprav me imajo mnogi za osebo, ki je “obarvana” zgolj s smehom in veseljem, sem se tudi sama že ničkolikokrat znašla v položaju, ki se mi je zdel preprosto brezupen. Pa mi je življenje vedno znova pomagalo tako, da mi je poslalo preprost signal, ki mi je pomagal, da sem se počutila bolje.

Prepričana sem, da življenje na podoben način pomaga tudi vam, vendar še tega niste ugotovili. Kar bodite pozorni. Še ko se situacija zdi tako brezupna, se na koncu vendarle vse uredi.

Recept, ki vam bo pomagal

Sama se pogosto takrat, ko se mi zdi situacija brezupna, obrnem na vesolje in mu rečem naslednje: “Drago vesolje, ti vedno na koncu vse urediš, prosim te, pomagaj mi tudi sedaj. Pomagaj mi, da bom sprejela najboljšo odločitev in da bom premagala ta izziv.”

“Drago vesolje, ti vedno na koncu vse urediš, prosim te, pomagaj mi tudi sedaj. Pomagaj mi, da bom sprejela najboljšo odločitev in da bom premagala ta izziv.”

Marsikdo si bo sedaj mislil, da se mi malce blede, a dejstvo je, da mi tale “mantra” vedno pomaga.

Druga ključna stvar, ki mi pomaga pa je zakon vzajemnosti, o katerem sem nedavno tudi pisala.

Skratka kreatorji svojega življenja ste samo vi!

RAZMIŠLJANJE
Življenje, ti dar si stvarstva,
ljubezen ti moč si stvarstva,
žalost ti nuja si stvarstva.

Ko zaživim,
tebe z ljubeznijo pridobim,
ko te izgubim,
v žalosti skoprnim.

Življenje, ljubezen, žalost
v zibko je postlano,
ko vse to dobimo – v neznano
odletimo. (Krhlanko, 2009)

Sodoben način življenja je poln stresa, nenehnega hitenja in pomanjkanja časa. Vsakdan nas preganja milijon skrbi in nešteto obveznosti. Po drugi strani pa znani rek pravi, da je vsak svoje sreče kovač.

Vsak je svoje sreče kovač

Kljub številnim obremenjujočim dejavnikom, ki nas obkrožajo, smo za svoje težave pogosto krivi kar sami.

Prepustimo se torej sedanjemu trenutku in ga skušajmo čim bolj izkoristiti.

Skratka uživajte življenje, zaupajte svoji življenjski poti in ne obremenjujte se preveč.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor