Ste tudi vi velik ljubitelj jedi na žlico?
Jaz jedi na žlico preprosto obožujem, saj ponujajo res bogato harmonijo različnih okusov.
Jedi na žlico ponujajo res bogato harmonijo različnih okusov.
V hladnih dneh so enolončnice res dobra izbira. Pravzaprav predstavljajo dober in kvaliteten obrok, ki nas dodobra ogreje in nasiti.
V hladnih zimskih dneh so enolončnice res dobra izbira.
Recepte za enolončnice na zgornjih slikah najdete na Cuker blogu v kategoriji kulinarika.
Sadje v enolončnici?
Danes pa bi vam rada predstavila recept za znano enolončnico imenovano ričet.
A moj recept za znano jed na žlico le ni tako običajen. Vsebuje namreč pridih sadja.
Moj recept za znano jed na žlico le ni tako običajen.
Ja, prav ste slišali, s sadjem.
Sadje doda enolončnici božansko noto in dodatno sladkost, ki se v okusu jedi dodobra začuti.
Sadje doda enolončnici božansko noto in dodatno sladkost, ki se v okusu jedi dodobra začuti.
Vaša enolončnica bo res okusna, vaši najbližji pa je ne bodo mogli prehvaliti.
Opomba: Gre za vegetarijansko različico znane jedi, ki je meni osebno ljubša. Po želji lahko dodate tudi meso.
Ričet s sadjem
Sestavine;
- 200 g ješprenja,
- 3 veliki korenčki,
- 4 veliki krompirji,
- 400 g fižola (velika konzerva),
- druga zelenjava po želji,
- 1 jabolko/4 suhe slive,
- peteršilj,
- 2 čebuli,
- ostale začimbe po želji.
Postopek:
Najprej na olju prepražimo čebulo. Nato dodamo na kocke narezan krompir, korenček, ješprenj ter drugo zelenjavo po želji. Vse skupaj začinimo, zalijemo in pustimo da se kuha.
Čez nekaj časa v enolončnico dodamo na kocke narezano jabolko/ suhe slive ter fižol. Dodamo še peteršilj ter začimbe po okusu.
Tako pustimo, da se enolončnica kuha približno eno uro, vmes pa neprestano zalivamo in mešamo.
Namig: Jaz med zbirko začimb za ričet vedno umestim domačo mešanico začimb (origano, šetraj, timijan), vegeto, poper, malce rdeče paprike ter kurkume. Za piko na I dodam še “za odtenek” sladke smetane.
Pa dober tek!