Cukrove ideje Kulinarika Prosti čas

Skrivnost je razkrita!

Ste tudi vi velik ljubitelj jedi na žlico?

Jaz jedi na žlico preprosto obožujem, saj ponujajo res bogato harmonijo različnih okusov.

Jedi na žlico ponujajo res bogato harmonijo različnih okusov.

V hladnih dneh so enolončnice res dobra izbira. Pravzaprav predstavljajo dober in kvaliteten obrok, ki nas dodobra ogreje in nasiti.

V hladnih zimskih dneh so enolončnice res dobra izbira.

Recepte za enolončnice na zgornjih slikah najdete na Cuker blogu v kategoriji kulinarika.

Sadje v enolončnici?

Danes pa bi vam rada predstavila recept za znano enolončnico imenovano ričet.

A moj recept za znano jed na žlico le ni tako običajen. Vsebuje namreč pridih sadja.

Moj recept za znano jed na žlico le ni tako običajen.

Ja, prav ste slišali, s sadjem.

Sadje doda enolončnici božansko noto in dodatno sladkost, ki se v okusu jedi dodobra začuti.

Sadje doda enolončnici božansko noto in dodatno sladkost, ki se v okusu jedi dodobra začuti.

Vaša enolončnica bo res okusna, vaši najbližji pa je ne bodo mogli prehvaliti.

Opomba: Gre za vegetarijansko različico znane jedi, ki je meni osebno ljubša. Po želji lahko dodate tudi meso.

Ričet s sadjem

Sestavine;

  • 200 g ješprenja,
  • 3 veliki korenčki,
  • 4 veliki krompirji,
  • 400 g fižola (velika konzerva),
  • druga zelenjava po želji,
  • 1 jabolko/4 suhe slive,
  • peteršilj,
  • 2 čebuli,
  • ostale začimbe po želji.

Postopek:

Najprej na olju prepražimo čebulo. Nato dodamo na kocke narezan krompir, korenček, ješprenj ter drugo zelenjavo po želji. Vse skupaj začinimo, zalijemo in pustimo da se kuha.

Čez nekaj časa v enolončnico dodamo na kocke narezano jabolko/ suhe slive ter fižol. Dodamo še peteršilj ter začimbe po okusu.

Tako pustimo, da se enolončnica kuha približno eno uro, vmes pa neprestano zalivamo in mešamo.

Namig: Jaz med zbirko začimb za ričet vedno umestim domačo mešanico začimb (origano, šetraj, timijan), vegeto, poper, malce rdeče paprike ter kurkume. Za piko na I dodam še “za odtenek” sladke smetane.

Pa dober tek!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor