V tokratnem prispevku recept meseca vam predstavljamo recept za, v zadnjem času zelo priljubljene, pica kruhke oz. pica role.
Recept meseca novembra
Pica kruhki ali pica rolice. Specialiteta, ki je v zadnjem času zelo popularna.
Pica kruhke ali pice rolice je moč zaslediti v ponudbi številnih gostiln, ki so pravzaprav po njih zaslovele.
Cuker blog vam ponuja alternativo.
Predstavljamo vam recept za domače pica kruhke.
Recept je preprost in kot nalašč za kosilo ali zgodnjo večerjo.
Domače pica role
Sestavine;
Testo
- 1 vrečka suhega kvasa (lahko tudi polovica kvasa v kocki),
- 1 žlica sladkorja,
- 1 žlica moke,
- 1 dl mlačne vode,
- 600 g moke,
- 1 dl vode (ali po občutku),
- žlička soli,
- 1 dl olja (sončničnega, olivnega),
Nadev (predlog sestavin)
- naribani sir,
- sirni namaz,
- šunka,
- paradižnikova mezga,
- gobice, koruza,
- origano.
Postopek;
V posodo posujte suhi kvas (lahko tudi polovico kocke kvasa, vendar je suhi kvas preizkušeno boljši), eno žlico sladkorja, žlico moke in malo vode. Vse skupaj premešajte, da dobite tekočino, posodo pokrijte in počakajte približno 10 minut, da kvas nekoliko vzkipi.
V večjo posodo dajte moko, na sredini moke pa naredite jamico. V jamico zlijte olje, vodo, dodajte vzhajani kvasec in sol. Vse dobro pregnetite in pustite, posodo pokrijte s krpo in počakajte, da testo vzkipi.
Ko testo vzkipi, ga še enkrat dobro pregnetite in spet pustite, da še malo naraste. Nato ga razdelite na kroglice, vsako kroglico pa kasneje razvaljajte v obliko pravokotnika. Nasvet: Priporočam vam, da testa ne razvaljajte v preveč debelo, niti ne v preveč tanko plast.
Nato na eno stran plasti testa nadevajte izbrane sestavine za nadev. Kasneje testo zvijajte, robe pa upognite na notranjo stran.
Kruhke pecite na 200 stopinj Celzija, približno 20 minut.
Kruhke lahko postrežete z zelenjavo in z različnimi omakami. Izbira je vaša.
Bodite kreativni!