Cuker praznuje Cukrove ideje Prosti čas Za otroke

Sami lepi dogodki in najbolj prikupen poklon

Vsako leto, v drugem tednu meseca marca, obeležimo tri pomembne dogodke.

Vsi trije omenjeni dogodki imajo tudi močan in pomemben zgodovinski pomen.

Prvi je dan žena, ki ga obeležujemo 8. marca, drugi je dan mučenikov, ki ga obeležujemo 10. marca, tretji pa je gregorjevo, ki nastopi 12. marca.

Na dan žena pridejo na svoj račun dekleta, na dan mučenikov gospodje, gregorčki pa na svoj dan, gregorjevo, poletijo za vse zaljubljence. Gre za neke vrste slovensko različico valentinovega, na ta dan se namreč ženijo ptički.

Na dan žena pridejo na svoj račun dekleta, na dan mučenikov gospodje, gregorčki pa na svoj dan, gregorjevo, poletijo za vse zaljubljence. Gre za neke vrste slovensko različico valentinovega.

O vseh omenjenih dogodkih smo na Cuker blogu že pisali.

Danes vam predstavljam preprosto in prikupno idejo za poklon, s katerim boste zajeli vse tri lepe dogodke.

Torej omenjeni poklon je lahko super darilo ob dnevu žena ali ob dnevu mučenikov, saj ga boste opremili z lepimi željami za obdarovance.

Aktivnost je zelo primerna tudi za otroke. Ob njej si bodo ti razvijali fino motoriko in kreativnost.

Kako pa poklon potem še zajema gregorjevo?

Hmmmm… boste videli…

No, pa začnimo!

Prikupni poklon za srečo in ljubezen

Naš poklon bo v obliki ptice. Dodali mu bomo tudi manjši listek, v katerem je lepo sporočilce za starše/stare starše/partnerja/partnerico/prijateljico/prijatelja/teto/strica itd.

Potrebujemo:

  • trši papir (po želji je lahko barven ali bel),
  • navaden bel ali barvni papir,
  • luknjač,
  • vrvico ali sukanec,
  • manjši papir,
  • zobotrebce,
  • škarje,
  • lepilo,
  • lepilni trak,
  • pisalo.

Postopek;

Najprej iz tršega papirja izrežemo osnovo našega poklona v obliki ptice. Osnova mora biti dovolj velika. Na osnovi morajo biti vidni vsi bistveni deli naše ptice (kljun, rep, telo itd.) Za osnovo lahko uporabimo pobarvanko ptice, ki jo izrežemo, nato pa obrišemo na trši papir.

Kasneje osnovo poljubno okrasimo. Ptici lahko narišemo oči, perje, jo pobarvamo itd. Na zgornjem delu naše ptice nato naredimo luknjo, skozi katero bomo namestili perut za ptico. Luknja ne sme biti prevelika, ne premala. Dolga naj bo približno 1 cm.

Ptici nato izdelamo peruti/perut. Perut naredimo tako, da vzamemo navaden barvni papir (lahko je tudi bel). Velikost tega papirja naj bo približno polovica A4 formata. Papir prepogibamo na eno in nato na drugi stran, dokler ne dobimo obliko harmonike/pahljače. Izdelali smo perut za našo ptico, ki jo lahko po želji dodatno okrasimo (na njo kaj narišemo, jo pobarvamo itd.). Perut nato namestimo skozi luknjo, ki smo jo prej naredili v zgodnjem delu ptice.

Z luknjačem v zgornjem delu ptice (najbolje nad perutjo zaradi ravnovesja) naredimo luknjo, skozi luknjo pa potegnemo vrvico ali sukanec, ki jo nato zavežemo, tako da dobimo obesek. Našo ptico lahko tako namestimo/navesimo na poljubno vejo ali na poljubno mesto.

Nato vzamemo dva zobotrebca, ki ju prilepimo v spodnji del ptice. Naša ptica je tako dobila tudi nogi.

Ostale so nam še samo lepe mislim ali želje, ki jih obdarovancu prinaša naša ptica. Na manjši papir (list blokca) napišemo lepe misli oz želje. Listek nato zvijemo in zavežemo z vrvico ali sukancem. Zvitek nato prilepimo na pticin kljunček.

Vaš prikupen poklon je naret!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor