Cukrove ideje Kulinarika Prosti čas

Recept meseca februarja

Na Cuker blogu smo v letu 2021 uvedli tudi rubriko; recept meseca.

V njej vsak mesec objavljamo preproste, okusne in zanimive recepte za jedi.

V kategoriji kulinarika lahko preverite, kateri recepti so bili recepti lanskih/preteklih mesecev.

V tokratnem prispevku vam predstavljamo recept meseca februarja.

Preprosta višnjeva torta

Sestavine;

Za biskvit;

  • 4 jajca,
  • 2 skodelici sladkorja,
  • 3 skodelice moke,
  • 2 skodelici navadnega jogurta,
  • pol skodelice olja,
  • 6 žlic kakava ali čokolade v prahu,
  • 1 pecilni prašek,
  • 1 vanilijev sladkor
  • mleko (za navlažitev biskvita)

Za kremo;

  • 250 g sira Mascarpone,
  • 250 ml sladke smetane za stepanje (ena mala smetana),
  • 450 g zmrznjenih višenj,
  • sladkor (po okusu).

Za nadev;

  • 125 ml smetane za stepanje,
  • naribana čokolada ali čokoladni lističi.

Postopek;

Najprej z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Nato dodamo ostale sestavite in vse skupaj zmešamo. Maso prelijemo v tortni model in pečemo na 180 stopinjah Celzija, približno 35 minut. Počakamo, da se biskvit ohladi, nato pa ga prerežemo na pol.

Za kremo najprej stepemo 250 ml sladke smetane, nato pa v njo primešamo sir Mascarpone, dodamo pa tudi višnje, ki smo jih predhodno odmrznili in narezali na kose. Opomba: Nekaj višenj si prihranimo za okrasitev torte. Po občutku dodamo še sladkor (jaz dodam približno štiri žlice) in vse skupaj zmešamo.

Biskvit kasneje dobro navlažimo, spodnjo polovico biskvita pa dobro namažemo z višnjevo kremo. Na premazano polovico položimo zgornjo polovico biskvita.

Za premaz torte stepemo smetano in jo premažemo po torti. Torto še posujemo s čokolado in okrasimo z višnjami.

Pa dober tek.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor