Cukrove ideje Kulinarika Prosti čas

Recept meseca januarja

Na Cuker blogu smo v lanskem letu uvedli novo rubriko; recept meseca.

Logo

V njej vsak mesec objavljamo preproste, okusne in zanimive recepte za jedi.

V tokratnem prispevku vam predstavljamo recept meseca januarja.

V kategoriji kulinarika lahko preverite, kateri recepti so bili recepti preteklih mesecev.

Recept meseca januarja-Čokoladne bombice presenečenja

Tale sladica je zame ena najboljših. Zakaj? Ker vsebuje dve meni zelo ljubi sestavini; čokolado in sir mascarpone.

Njena priprava je sila preprosta, končni izdelek pa je pravi balzam za brbončice.

This image has an empty alt attribute; its file name is Mascarpone21-1.jpg

Priprava sladice je sila preprosta, končni izdelek pa je pravi balzam za brbončice.

Sladico sem poimenovala kar Čokoladne bombice presenečenja.

Sestavine (za 5 kolačev-bombic);

Za biskvit

  • 2 jajci,
  • 5 žlic sladkorja,
  • 5 žlic moke,
  • 2 žlici kakava,
  • 1,5 dl vode,
  • polovica pecilnega praška.

Za nadev

  • 250 g sira Mascarpone,
  • mleko.

Za preliv

  • 2 dl sladke smetane,
  • 100 g jedilne čokolade.

Postopek

Najprej jajca in sladkor zmešamo skupaj z mešalcem, nato pa še dodamo ostale sestavine. Vse skupaj zmešamo, vlijemo v pekač za mafine, ki ga predhodno tudi namastimo oziroma naoljimo. Pecivo pečemo na 180 stopinj Celzija. Z omenjeno količino sestavin bomo dobili pet kolačev oz. bombic.

Medtem ko se pecivo peče, si pripravimo preliv. V kozico nalijemo sladko smetano, v njej pa raztopimo jedilno čokolado. Kasneje počakamo, da se preliv ohladi.

Ko so biskvitni kolači pečeni, jih ohladimo, nato pa prerežemo na pol (vodoravno), na dva enaka dela. Eno polovico najprej navlažimo z mlekom, nato pa premažemo s sirom Mascarpone. Opomba; 250 g sira Mascarpone si razdelimo na pet delov, da bomo z njim premazali vsak kolač.

Na vse to položimo drugo polovico biskvitnega kolača (kot sendvič), vse skupaj pa še prelijemo s čokoladnim prelivom. Enak postopek ponovimo s preostalimi štirimi kolači. Po želji lahko čokoladne bombice okrasimo s sezonskih sadjem, nanje naribamo kekse, jih potresemo s kokosom ali si preprosto izmislimo svojo dekoracijo.

Po želji lahko čokoladne bombice okrasimo s sezonskih sadjem, nanje naribamo kekse, jih potresemo s kokosom ali si preprosto izmislimo svojo dekoracijo.

Nasvet; Najbolje je, da damo bombice za nekaj časa v hladilnik, saj bodo te kasneje še bolj okusne in sveže.

Bodite kreativni!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor