Novo leto, novi začetki in recept meseca januarja.
Novo leto bomo začeli bolj sladko, saj smo na Cuker blogu prepričani, da si je treba naše življenje, sploh na začetku novega leta, “pocukrati”.
Recept meseca januarja-Čokoladne bombice presenečenja
Ta sladica je zame ena najboljših.
Zakaj? Ker vsebuje dve meni zelo ljubi sestavini; čokolado in sir mascarpone.
Njena priprava je sila preprosta, končni izdelek pa je pravi balzam za brbončice.
Priprava sladice je sila preprosta, končni izdelek pa je pravi balzam za brbončice.
Sladico sem poimenovala kar Čokoladne bombice presenečenja.
Sestavine (za 5 kolačev-bombic);
Za biskvit
- 2 jajci,
- 5 žlic sladkorja,
- 5 žlic moke,
- 2 žlici kakava,
- 1,5 dl vode,
- polovica pecilnega praška.
Za nadev
- 250 g sira Mascarpone,
- mleko.
Za preliv
- 2 dl sladke smetane,
- 100 g jedilne čokolade.
Postopek
Najprej jajca in sladkor zmešamo skupaj z mešalcem, nato pa še dodamo ostale sestavine. Vse skupaj zmešamo, vlijemo v pekač za mafine, ki ga predhodno tudi namastimo oziroma naoljimo. Pecivo pečemo na 180 stopinj Celzija. Z omenjeno količino sestavin bomo dobili pet kolačev oz. bombic.
Medtem ko se pecivo peče, si pripravimo preliv. V kozico nalijemo sladko smetano, v njej pa raztopimo jedilno čokolado. Kasneje počakamo, da se preliv ohladi.
Ko so biskvitni kolači pečeni, jih ohladimo, nato pa prerežemo na pol (vodoravno), na dva enaka dela. Eno polovico najprej navlažimo z mlekom, nato pa premažemo s sirom Mascarpone. Opomba; 250 g sira Mascarpone si razdelimo na pet delov, da bomo z njim premazali vsak kolač.
Na vse to položimo drugo polovico biskvitnega kolača (kot sendvič), vse skupaj pa še prelijemo s čokoladnim prelivom. Enak postopek ponovimo s preostalimi štirimi kolači. Po želji lahko čokoladne bombice okrasimo s sezonskih sadjem, nanje naribamo kekse, jih potresemo s kokosom ali si preprosto izmislimo svojo dekoracijo.
Po želji lahko čokoladne bombice okrasimo s sezonskih sadjem, nanje naribamo kekse, jih potresemo s kokosom ali si preprosto izmislimo svojo dekoracijo.
Nasvet; Najbolje je, da damo bombice za nekaj časa v hladilnik, saj bodo te kasneje še bolj okusne in sveže.
Bodite kreativni!