V zadnjem času so pri nas zelo popularni mično pripravljeni obroki t.i. brunchi.
Gre za obrok, ki se uživa kasneje kot zajtrk in prej kot kosilo. Torej lahko bi rekli, da je brunch pozni zajtrk oz. zgodnje kosilo.
Gre za obrok, ki se uživa kasneje kot zajtrk in prej kot kosilo. Torej lahko bi rekli, da je brunch pozni zajtrk oz. zgodnje kosilo.
Brunche nudijo številne restavracije, po katerih so te celo zaslovele. Brunche ponujajo v obliki mično serviranih obrokov, ki so na pogled res lepi in nekaj posebnega.
No, Cuker blog za vas neprestano išče alternative, kako prinesti “trendovske” stvari v vaš dom in tudi tokrat je tako.
Predstavljam vam enostavno in preprosto jed, ki jo lahko ponudite kot pozni zajtrk oz. zgornje kosilo.
Jed sem poimenovala kar Pozni zajtrk v košarici. Zakaj v košarici? No, to boste videli v nadaljevanju prispevka.
Jed je malce posebnega videza, zato si lahko po tem, ko jed pripravite in ko se odpravite jest, predstavljate, da ste odšli na brunch, v vašo priljubljeno restavracijo. Če pa jed še poljubno dekorirate, bo to vaš občutek, da ste v restavraciji, še povečalo.
Božanska brunch posodica
Za božansko posodico boste potrebovali jajce, toast in začimbe.
Najprej z valjarjem razvaljajte toast, tako da se raztegne. Nato toast položite po pekaču za mafine, ki ste ga predhodno dobro namastili, tako, da se toast prilega eni odprtini (da dobite košarico). V košarico iz toasta nato ubijete jajce, nanj pa potrosite poljubne začimbe.
Vaši jedi lahko še po želji dodate sir, slanino, šunko, kremne namaze, zelenjavo ali ostale dodatke.
Košarice pečete približno dvajset minut na 200 stopinj Celzija, dokler se jajce ne speče, vendar pazite, da se slednje ne zapeče preveč.
Nato iz pekača vzamete košarice ven in jih poljubno dekorirate. Ta korak priprave je prepuščen vaši domišljiji.
Še več enostavnih in mičnih jedi pa najdete na povezavi.
Pa dober tek!