Kdo pravi, da se prava “piškotomanija” začne šele decembra pred božičem?

“Piškotomanija” za vsak dan
Ste tudi vi sladkosnedi?
No, jaz sem definitivno zelo sladkosneda. Čokolado in piškote preprosto obožujem, zelo rada pa tudi pečem.

Pri peki zelo rada eksperimentiram.

Pri peki piškotov pogosto uporabljam čokolado, ki jo rada kombiniram z ostalimi sestavinami.
Vem pa tudi, da si lahko “piškotomanijo” ali “cukermanijo” pričaramo čisto vsak dan, pa naj bo deževen ali sončen.


Enostavni in odlični
Danes vam predstavljam recept za čisto preproste piškote s pridihom cimeta in medu. Zaradi njihove oblike sem jih poimenovala kar “Veseli možeki”.

Omenjeni piškoti so odlična popestritev ob kavi, primerni pa so za vsako priložnost. Še posebej so priporočljivi za božični čas, saj vam bodo v vaš dom prinesli čar prazničnega časa.
Jaz se rada z njimi sladkam tudi ob toplem zimskem čaju.

Veseli možeki
Sestavine
- 2 jajci
- 50 g sladkorja
- 3 žlice medu
- 1 kilogram moke
- 2 dl sladke smetane
- 250 g masla
- 200 g kokosove moke
- 3 žličke cimeta
- koščki čokolade za dekoracijo
Postopek
V posodo damo jajci, moko, sladkor, sladko smetano, maslo (narezano na koščke) ter kokosovo moko. Vse skupaj pregnetemo, da dobimo kepico testa. Po želji lahko damo testo za pol ure v hladilnik, saj bo kasneje boljše.
Nato maso vzamemo iz hladilnika in ga z valjarjem razvaljamo na tanko plast, ki pa ne sme biti pretanka (debelina nekje pol centimetra). Priporočam, da delovno površino, na kateri boste valjali testo, dobro pomokate.
V maso kasneje vtiskujete modelčke za peko piškotov v obliki možekov in jih polagate na pekač, pokrit s peki papirjem.
Piškote še okrasite s koščki čokolade (oči, gumbi itd.). Pečete jih na 200 stopinj Celzija, približno 25 do 30 minut.

Bodite kreativni!