Cukrove ideje Kulinarika Prosti čas

Cukrova ideja: Veseli možeki

Kdo pravi, da se prava “piškotomanija” začne šele decembra pred božičem?

Logo

“Piškotomanija” za vsak dan

Ste tudi vi sladkosnedi?

No, jaz sem definitivno zelo sladkosneda. Čokolado in piškote preprosto obožujem, zelo rada pa tudi pečem.

This image has an empty alt attribute; its file name is 117140437_292159375387063_5441378766337377327_n.jpg

Pri peki zelo rada eksperimentiram.

This image has an empty alt attribute; its file name is 117996008_300994577999191_879603854992280454_n.jpg

Pri peki piškotov pogosto uporabljam čokolado, ki jo rada kombiniram z ostalimi sestavinami.

Vem pa tudi, da si lahko “piškotomanijo” ali “cukermanijo” pričaramo čisto vsak dan, pa naj bo deževen ali sončen.

Enostavni in odlični

Danes vam predstavljam recept za čisto preproste piškote s pridihom cimeta in medu. Zaradi njihove oblike sem jih poimenovala kar “Veseli možeki”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 125360133_358865958550508_2581118459455908321_n-657x1024.jpg

Omenjeni piškoti so odlična popestritev ob kavi, primerni pa so za vsako priložnost. Še posebej so priporočljivi za božični čas, saj vam bodo v vaš dom prinesli čar prazničnega časa.

Jaz se rada z njimi sladkam tudi ob toplem zimskem čaju.

Veseli možeki

Sestavine

  • 2 jajci
  • 50 g sladkorja
  • 3 žlice medu
  • 1 kilogram moke
  • 2 dl sladke smetane
  • 250 g masla
  • 200 g kokosove moke
  • 3 žličke cimeta
  • koščki čokolade za dekoracijo

Postopek

V posodo damo jajci, moko, sladkor, sladko smetano, maslo (narezano na koščke) ter kokosovo moko. Vse skupaj pregnetemo, da dobimo kepico testa. Po želji lahko damo testo za pol ure v hladilnik, saj bo kasneje boljše.

Nato maso vzamemo iz hladilnika in ga z valjarjem razvaljamo na tanko plast, ki pa ne sme biti pretanka (debelina nekje pol centimetra). Priporočam, da delovno površino, na kateri boste valjali testo, dobro pomokate.

V maso kasneje vtiskujete modelčke za peko piškotov v obliki možekov in jih polagate na pekač, pokrit s peki papirjem.

Piškote še okrasite s koščki čokolade (oči, gumbi itd.). Pečete jih na 200 stopinj Celzija, približno 25 do 30 minut.

This image has an empty alt attribute; its file name is 117996008_300994577999191_879603854992280454_n.jpg

Bodite kreativni!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor