Cuker blog ne bi bil Cuker blog, če vam ne bi tu in tam postregel s kakšnim pocukranim receptom.
In tudi tokrat je tako.
Predstavljamo vam nov pocukran recept; čokoladno torto brez peke.
Postopek priprave je preprost, torta pa je res božanska.
Poleg tega je primerna za poletni čas, saj je zelo osvežilna in ne potrebuje peke.
Čokoladna torta brez peke
Sestavine;
- 250g maslenih navadnih piškotov,
- 100g masla,
- 2 čokoladna pudinga,
- 0,5l mleka,
- sladkor,
- 250g sira Mascarpone,
- 250ml sladke smetane,
- 125g jedilne čokolade,
- dekorativni dodatki.
Postopek priprave;
Najprej zdrobimo piškote, nato pa stopimo maslo. Stopljeno maslo vlijemo na piškote in oboje skupaj zamesimo s rokami, da dobimo kompaktno zmes, ki bo služila za dno torte. Piškotno dno razporedimo po tortnem modelu. Nato v mleku zakuhamo pudinga (po navodilu na vrečki) in omenjeno polijemo po piškotnem dnu. Nato vse skupaj pustimo, da se ohladi. Za nekaj časa torto postavimo tudi v hladilnik, da se dobro strdi. Nato po pudingu namažemo sir Mascarpone. Kasneje v sladki smetani stopimo še jedilno čokolado, ki jo nato polijemo po vsem skupaj. Torto še poljubno okrasimo z dekorativnimi dodatki in jo postavimo za en dan v hladilnik.
Bodite kreativni!