Preprosta jagodna torta
Sestavine;
Za biskvit;
- 4 jajca,
- 2 skodelici sladkorja,
- 3 skodelice moke,
- 2 skodelici navadnega jogurta,
- pol skodelice olja,
- 1 pecilni prašek,
- 1 vanilijev sladkor,
- mleko (za navlažitev biskvita).
Za kremo;
- 250 g sira Mascarpone,
- 375 ml smetane za stepanje (ena mala smetana in pol),
- 450 g zmrznjenih jagod,
- sladkor (po okusu).
Postopek;
Najprej z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Nato dodamo ostale sestavite in vse skupaj zmešamo. Maso prelijemo v tortni model in pečemo na 180 stopinjah Celzija, približno 35 minut. Počakamo, da se biskvit ohladi, nato pa ga prerežemo na pol.
Za kremo najprej stepemo smetano, nato pa v njo primešamo sir Mascarpone, dodamo pa tudi jagode, ki smo jih predhodno odmrznili in narezali na kose. Opomba: Nekaj jagod si prihranimo za okrasitev torte. Po občutku dodamo še sladkor (jaz dodam približno štiri žlice) in vse skupaj zmešamo.
Biskvit kasneje dobro navlažimo, spodnjo polovico biskvita pa dobro namažemo z jagodno kremo. Na premazano polovico položimo zgornjo polovico biskvita.
Torto kasneje poljubno okrasimo. Jaz sem jo na primer premazala s čokolado (glej spodnjo sliko), ki sem jo naredila tako, da sem jedilno čokolado zakuhala v sladki smetani.
Torto sem kasneje okrasila z jagodami in posula s kokosovo moko.
Bodite kreativni!