Prosti čas Utrinki iz narave Za dušo

Prostor za mir in razmislek

DREVO
Jaz sem drevo.
Moje korenine so v zemlji,
moje veje so visoko pri nebu.

Jaz sem drevo.
Spomladi ozelenim, jeseni ovenim
In ko je zima, sladko zaspim.

Jaz sem drevo.
Sem bilo zeleno,
sem ovenelo in sem zaspalo.

A srce je vedno živelo,
Je močno in trdno,
čeprav je trpelo,
pa vendar je živelo. (Krhlanko, 2004)

Sama se zelo rada podam na sprehod v gozd.

Ta ekosistem mi nudi mir, tišino in čas za razmislek.

Vedno, ko me preganja kakšna skrb, se podam v gozd, saj me le-ta čudežno pomiri. Kot, da bi drevesa iz mene “posrkala” vse skrbi in brige ter me napolnila s svežo, pozitivno energijo.

Vedno, ko me preganja kakšna skrb, se podam v gozd, saj me le-ta čudežno pomiri. Kot, da bi drevesa iz mene “posrkala” vse skrbi in brige ter me napolnila s svežo, pozitivno energijo.

Drevesa so me vedno fascinirala in navduševala.

Če samo pomislite na preobrazbo dreves skozi leto, od golega do ozelenelega drevesa, pa jesenske barve listov, razvojni krog od cveta do ploda itd. Gre za malenkosti, ki jih pogosto spregledamo. A vseeno, ali ni narava čudežna?

Zakaj sebe primerjam z žarnico?

Včasih kakšno drevo tudi objamem, saj me to na nek način pomirja in razbremeni negativnih misli, ki se mi nabirajo v zavesti. Gre za nekakšen stik med mano in drevesom, ki bi ga lahko opisala kot stik dveh energijskih polj, med katerima steče enosmerni tok energije; od izvora do vira uporabe. Pa ne od baterije do žarnice, ampak od drevesa do mene. 😛

Ali ste že kdaj objeli drevo?

Ne nisem “prismuknjena”, kot bi ob mojem vprašanju lahko pomislili. Nekateri verjamejo, da je objemanje dreves učinkovito zdravljenje. Slednje je povezano z verovanji naših prednikov, ki so verjeli, da v drevesih bivajo mogočni duhovi.

Nekateri verjamejo, da je objemanje dreves učinkovito zdravljenje. Slednje je povezano z verovanji naših prednikov, ki so verjeli, da v drevesih bivajo mogočni duhovi.

Dendroterapija je veja sodobne medicine, ki predvideva zdravljenje bolezni s človekovo komunikacijo z drevesi. Več o zdravljenju z drevesi si lahko preberete na spletni strani Svet24.si. (Svet24.si, 2018)

Skrivnosten prostor “ujet” v objektiv

Predstavljam vam nekaj prelepih fotografij gozda, ki sem jih v objektiv ujela sama. Fotografije prikazujejo gozd skozi različne letne čase. Na fotografijah ne boste našli zgolj drevesa, temveč tudi marsikaj drugega.

This image has an empty alt attribute; its file name is 117645989_303959094262684_1201864659394011645_n.jpg

Drevesa v kapljicah in pršilu?

Zelo zanimive so tudi esence dreves, ki na tržišču obstajajo tako v obliki kapljic, kot v obliki pršila. Trinajst različnih dreves s številnimi učinki, vam prinaša svoje sporočilo, uteleša pa moč dreves in energijsko bistvo. (Madalbal.si, 2020)

Vsak posameznik si izbere svojo esenco, ki mu prinaša tisto, kar najbolj potrebuje. Za več informacij o esencah in o postopku, kako izbrati primerno esenco, obiščite spletno stran Madal bal.

Častili drevesa

Kelti, ki so veljali in še vedno veljajo za zelo napredno ljudstvo, so verjeli, da so drevesa sveta in da v njih prebivajo duhovi. Drevesa so častili in jim pripisovali številne sposobnosti. Drevesa so častili tudi zaradi številnih zdravilnih lastnosti, ki so jih ta imela.

Kelti so verjeli, da so drevesa sveta in da v njih prebivajo duhovi. Drevesa so častili in jim pripisovali številne sposobnosti.

This image has an empty alt attribute; its file name is 120001662_933424737153891_4720681662104637147_n.jpg

Katero drevo ste?

V svetu je poznan tudi keltski horoskop, ki vam, glede na datum vašega rojstva, pove, katero drevo ste po keltskih verovanjih. Za vsako drevo so opisane tudi lastnosti.

Keltski horoskop vam, glede na datum vašega rojstva, pove, katero drevo ste po keltskih verovanjih.

Za vsako drevo obstaja tudi njegov opis, ki nam pove, kaj poudarja to drevo (npr. ljubezen, lepoto, varnost itd.).

Na keltskem seznamu dreves najdete tako hrast, jabolko, cedro, jelšo, tiso, brezo, glog itd.

Pri keltskem horoskopu najprej preberemo opis drevesa po lunarnem ciklu, nato pa še po sončnem. Vse je seveda odvisno od našega rojstnega datuma. (Omorika.si, 2020)

Pri keltskem horoskopu najprej preberemo opis drevesa po lunarnem ciklu, nato pa še po sončnem. Vse je seveda odvisno od našega rojstnega datuma.

Podroben opis posameznih dreves in keltski horoskop najdete na spletni strani Omorika.si.

This image has an empty alt attribute; its file name is 118477793_638989707051377_158645977160948995_n-1.jpg

Viri:

  • Krhlanko (2004). Iskrice za dušo. Izdano v samozaložbi.
  • Svet24.si (2018). Učinkovito zdravljenje z objemanjem dreves. Pridobljeno 12. 8. 2020).
  • Drevesnica Omorika (2020). Keltski drevesni horoskop. Pridobljeno 12. 8. 2020.
  • MadalBal.si (2020). Esence dreves. Pridobljeno 12. 8. 2020.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor