Cukrove ideje Kulinarika Prosti čas

Enostavno in zdravo: Česnova juha s korenčkom

Cuker blog vam predstavlja najenostavnejšo in hkrati odlično česnovo juho s korenčkom, ki bo gotova zgolj v dobre pol ure.

Pri tem je dragocenega pomena tudi dejstvo, da juha vsebuje sestavine, ki nam jih v tem času ponujajo naši obilni vrtovi.

Vitaminov vam zato ne bo primanjkovalo.

Juhica je tudi zelo lahkotna, zato bo za poletni čas, ko nam zaradi vročine ne ustreza pretežka hrana, odlična!

Minuta za česen

Poleg tega, da je česen naravni antibiotik, vsebuje še številne druge zdravilne učinkovine. Gre za učinkovito sredstvo v boju proti notranjim zajedalcem, virusom in glivicam.

Več o super učinkovinah česna si lahko preberite na povezavi.

Malo za šalo malo za res, velja pa tudi pravilo, da si moramo strok česna za srečo dati v žep ali torbico, torej na priročno mesto, saj nam to učinkovito živilo pomaga pri vseh pomembnih odločitvah ter samozavesti v stresnih situacijah.

Strok česna si moramo za srečo dati v žep ali torbico.

Česnova juha s korenčkom

Sestavine;

  • štirje korenčki,
  • dva cela česna,
  • trije krompirji,
  • porovo zelenje (po želji),
  • začimbe (vegeta, origano, peteršilj itd.)
  • dve rezini kruha (po želji/dodatek).

Postopek;

Najprej krompirje in korenčke olupimo in narežemo na kocke. Nato narežemo zelenje pora (če ga imamo) in stroke česna na majhne kose in jih v kozici na olju prepražimo. Nato v kozico dodamo narezan krompir in korenček in vse skupaj pomešamo ter pustimo, da se nekoliko prepraži.

Kasneje vse skupaj zalijemo z vodo (tako, da je zelenjava skoraj vsa v vodi), premešamo in dodamo začimbe (vegeta, origano, peteršilj, po želji pa še ostale začimbe). To pustimo kuhati dvajset minut, vmes vsebino večkrat premešamo in po potrebi prilijemo vodo.

Po dvajsetih minutah kozico odstavimo in juho premešamo s paličnim mešalnikom, tako da nastane kremasta juha. Kremno juho kuhamo še nekaj časa in po potrebi dodamo še začimbe ter vodo. Juha je gotova.

Cukrov nasvet: Super priloga k omenjeni juhi so kruhki (na spodnji sliki), ki jed dodatno popestrijo. Kruhke naredimo tako, da rezini kruha narežemo na kocke, te pa popražimo na maslu, da nekoliko porumenijo in postanejo hrustljavi. Kruhke damo v juho.

Pa dober tek!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor