Cukrove ideje Kulinarika Prosti čas

Cukrove enostavne torte od A do Ž

Cuker blog je za vas na enem mestu zbral vse recepte za cukrove enostavne in slastne torte.

Logo

Predstavljene torte vsebujejo pridihe različnih sestavin; od skute, orehov, sadja, mascarponeja in še bi lahko naštevali.

Predstavljene torte vsebujejo pridihe različnih sestavin; od skute, orehov, sadja, mascarponeja in še bi lahko naštevali.

Ta prava orehova torta

Sestavine

Za biskvit

  • 4 jajca,
  • 2 skodelici sladkorja,
  • 3 skodelice moke,
  • 1 skodelica navadnega jogurta,
  • pol skodelice olja,
  • 50 g mletih orehov,
  • 1 pecilni prašek,
  • 1 vanilijev sladkor,
  • mleko (za navlažitev biskvita).

Za nadev

  • 100 g zmletih orehov,
  • 2 veliki kisli smetani,
  • skodelica sladkorja v prahu,
  • kokosova moka (po občutku),
  • cimet (po želji).

Za preliv

  • 125 ml sladke smetane (polovica male smetane),
  • 100 g jedilne čokolade.

Postopek

Vse sestavine za biskvit zmešamo z mešalcem. Maso vlijemo v namaščen tortni model ter pečemo na 180 stopinj Celzija, približno 45 minut. Ko se biskvit speče, počakamo, da se ohladi.

Medtem ko se peče biskvit, zmešamo v posodi kisli smetani, zmlete orehe ter kokosovo moko (po želji tudi cimet). Dobljeni nadev damo za nekaj časa v hladilnik.

Kasneje biskvit vzamemo iz tortnega modela ter ga po horizontali prerežemo na pol. Spodnji del biskvita navlažimo z mlekom ter po njem namažemo orehov nadev (približno dve tretjini nadev). To pokrijemo z zgornjim delom biskvita, po njem pa še namažemo preostali del orehovega nadeva.

Nato v kozici v sladki smetani stopimo jedilno čokolado, da dobimo tekoč čokoladni preliv. Nato še počakamo nekaj časa, da se preliv nekoliko strdi.

Preliv kasneje polijemo po torti. Pecivo lahko kasneje tudi po želji dekoriramo. Jaz sem na primer uporabila tisto, kar sem imela pri roki (kaki, cimet, posušen šipek ter kokosovo moko).

Kokosova torta

This image has an empty alt attribute; its file name is 118434203_630454261184934_6178469039630970350_n-1-768x1024.jpg

Sestavine

Za biskvit

  • 6 jajc (beljakov)
  • 300 g sladkorja
  • 150 g moke
  • 150 g kokosove moke
  • skodelica jogurta
  • 1 pecilni prašek

Za kremo

  • 6 jajc (rumenjakov)
  • 100 g sladkorja
  • 4 žlice moke
  • 150 g margarine
  • 3 dl mleka
  • 1 vanilijev sladkor

Za nadev

  • 500 ml sladke smetane
  • kokosova moka

Postopek

Najprej ločimo rumenjake in beljake. Beljake stepemo v sneg, nato pa mu dodamo še ostale sestavine za biskvit (sladkor, moko, kokosova moka, jogurt, pecilni prašek). Vse skupaj zmešamo in vlijemo v pekač. Pečemo pri temperaturi 180 stopinj Celzija, približno 20-30 minut.

Za kremo damo najprej segrevati 2,5 dl mleka, ostale sestavine (rumenjaki, sladkor, moko, preostalo mleko, vanilijev sladkor) pa zmešamo. Ko mleko zavre, v njega prilijemo mešanico sestavin za kremo in mešamo tako dolgo, dokler ne dobimo kremo primerne gostote. V kremo še primešamo margarino, da se ta stopi. Krema je zelo podobna vanilijevemu pudingu.

Kremo prelijemo na biskvit in pustimo, da se ohladi. Ko se ohladi steptamo še smetano in smetano namažemo na pecivo. Smetano še potrosimo s kokosovo moko.

Preprosta malinova tortica

Sestavine

Za biskvit

  • 4 jajca
  • 2 skodelici sladkorja
  • 3 skodelice moke
  • 1 skodelica navadnega jogurta
  • pol skodelice olja
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilijev sladkor
  • mleko (za navlažitev biskvita)

Za kremo

  • 500 g sira Mascarpone
  • 250 g malin (lahko zmrznjene, še boljše pa je če so sveže)
  • sladkor

Postopek

Najprej z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Nato dodamo ostale sestavite in vse skupaj zmešamo. Maso prelijemo v tortni model in pečemo na 180 stopinjah Celzija, približno pol ure. Počakamo, da se biskvit ohladi, nato pa ga prerežemo na pol.

Za kremo zmešamo skupaj Mascarpone in maline, po občutku pa dodamo tudi sladkor. Jaz na primer ne dodam veliko sladkorja, saj mi ni všeč, da je krema pretirano sladka.

Biskvit kasneje dobro navlažimo, spodnjo polovico biskvita pa dobro namažemo s kremo iz malin. Na premazano polovico položimo zgornjo polovico biskvita.

Torto kasneje poljubno okrasimo. Jaz sem jo na primer premazala s čokolado (glej spodnjo sliko), ki sem jo naredila tako, da sem jedilno čokolado zakuhala v sladki smetani.

Torto sem kasneje še okrasila z malinami, ribezom, sivko ter meto, s stvarmi, ki sem jih nabrala na domačem vrtu.

Najboljša skutina tortica

Receptov za skutino torto je “malo morje”, jaz pa sem za vas izbrala najboljšega. Tortica je hitro pripravljena, rezultat pa je odličen.

Sestavine

Za biskvit

  • 3 jajca
  • 6 žlic sladkorja
  • 6 žlic olja
  • 8 žlic moke
  • 1 pecilni prašek

Za nadev

  • 3 jajca
  • 6 žlic sladkorja
  • 1 vanilijev puding (prah)
  • 500 g skute
  • 1 velika kisla smetana

Potek

Jajca in sladkor penasto vmešamo z mešalcem, nato pa dodamo ostale sestavine za biskvit. Vse skupaj zmešamo in vlijemo v namaščen pekač za torto.

Z mešalcem zmešamo tudi vse sestavine za nadev. Dobljeno maso vlijemo v tortni pekač, na sredino mase za biskvit. Za lažjo predstavo si oglejte spodnji prikaz.

prikaz za torto

Torto pečemo 1 uro na 180 stopinjah Celzija.

Avtoričini “hinti”

Naj vam zaupam nekaj mojih “hintov” pri peki skutine tortice.

  • Torto lahko pečete tudi v modelih drugih oblik (ni potrebno spreminjati količine sestavin). Sama sem jo na zadnje spekla v modelu srčkaste oblike.
  • Namesto kisle smetane lahko dodate tudi sladko smetano. Preverjeno izpade super tudi tako.
  • Tortica bo najboljša, če boste uporabili domačo skuto.
  • V nadev lahko dodate jagodičevje ali sezonsko sadje.
  • Nasvet: Tortico dajte v hladilnik vsaj za dve uri.

Sočna domača Sacherca

Tale Sacherca je res okusna in enostavna.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 2 skodelici sladkorja
  • 3 skodelice moke
  • 1 skodelica navadnega jogurta
  • pol skodelice olja
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilijev sladkor
  • 5 žlic kakava (lahko tudi čokolade v prahu), jaz ponavadi kakava sploh ne dodam
  • mleko (za navlažitev biskvita)
  • sočna marmelada (najboljše je, da je domača)

Preliv

  • 2 dl sladke smetane
  • 200 g jedilne čokolade

Postopek

Najprej z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Nato dodamo ostale sestavite in vse skupaj zmešamo. Maso prelijemo v tortni model in pečemo na 180 stopinjah Celzija, približno pol ure. Počakamo, da se biskvit ohladi, nato pa ga prerežemo na pol.

Biskvit nekoliko navlažimo z mlekom (lahko tudi s kompotom, jogurtom), nato pa spodnji del biskvita pa vrhu na debelo namažemo s sočno marmelado. Jaz najraje uporabim domačo breskovo marmelado, po želji pa lahko uporabite tudi druge vrste marmelade.

Drugi del torte položite na spodnjega in vse skupaj prelijete s stopljeno čokolado. Jaz čokolado pripravim tako, da v sladki smetani zakuham jedilno čokolado. In sicer v 2 dl sladke smetane, stopim približno 200 gramov jedilne čokolade.

Torto lahko poljubno okrasimo, jaz so najraje okrasim s sadjem, po vrhu pa naribam tudi kekse. Tako kot veleva tradicija, pa lahko torto postrežemo tudi s kepo stepene smetane.

Mascarpone tortica

This image has an empty alt attribute; its file name is 4-1-1024x897.jpg

Za biskvit

  • 4 jajca
  • 2 skodelici sladkorja
  • 3 skodelice moke
  • 1 skodelica navadnega jogurta
  • pol skodelice olja
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilijev sladkor
  • 4 žlice kakava
  • mleko (za navlažitev biskvita)

Za nadev

  • 500 g sira Mascarpone
  • mleko

Za preliv

  • 3 dl sladke smetane
  • 300 g jedilne čokolade

Postopek

Najprej z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Nato dodamo ostale sestavite in vse skupaj zmešamo. Maso prelijemo v tortni model in pečemo na 180 stopinjah Celzija, približno pol ure. Počakamo, da se biskvit ohladi, nato pa ga prerežemo na pol.

Medtem ko se pecivo peče, si pripravimo preliv. In sicer tako, da v kozici raztopimo jedilno čokolado v sladki smetani. Kasneje počakamo, da se preliv ohladi.

Spodnjo polovico biskvita najprej navlažimo z mlekom, nato pa premažemo z 250 g sira Mascarpone ter oblijemo s polovično količino čokoladnega preliva, ki smo ga predhodno naredili.

Na vse to položimo drugo polovico biskvita in na njega nanesemo preostali sir Mascarpone, vse skupaj pa še prelijemo s preostalim čokoladnim prelivom.

Po želji lahko torto okrasimo s sezonskih sadjem, nanjo naribamo kekse, ali si preprosto izmislimo svojo dekoracijo.

Preprosta jagodna torta

Sestavine;

Za biskvit;

  • 4 jajca
  • 2 skodelici sladkorja
  • 3 skodelice moke
  • 2 skodelici navadnega jogurta
  • pol skodelice olja
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilijev sladkor
  • mleko (za navlažitev biskvita)

Za kremo;

  • 250 g sira Mascarpone,
  • 375 ml smetane za stepanje (ena mala smetana in pol),
  • 450 g zmrznjenih jagod,
  • sladkor (po okusu).

Postopek;

Najprej z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Nato dodamo ostale sestavite in vse skupaj zmešamo. Maso prelijemo v tortni model in pečemo na 180 stopinjah Celzija, približno 35 minut. Počakamo, da se biskvit ohladi, nato pa ga prerežemo na pol.

Za kremo najprej stepemo smetano, nato pa v njo primešamo sir Mascarpone, dodamo pa tudi jagode, ki smo jih predhodno odmrznili in narezali na kose. Opomba: Nekaj jagod si prihranimo za okrasitev torte. Po občutku dodamo še sladkor (jaz dodam približno štiri žlice) in vse skupaj zmešamo.

Biskvit kasneje dobro navlažimo, spodnjo polovico biskvita pa dobro namažemo z jagodno kremo. Na premazano polovico položimo zgornjo polovico biskvita.

Torto kasneje poljubno okrasimo. Jaz sem jo na primer premazala s čokolado (glej spodnjo sliko), ki sem jo naredila tako, da sem jedilno čokolado zakuhala v sladki smetani.

Torto sem kasneje okrasila z jagodami in posula s kokosovo moko.

This image has an empty alt attribute; its file name is 139598351_421567609083213_7843611519606602220_n.jpg

Bodite kreativni!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor