Cuker praznuje Cukrove ideje Prosti čas Za dušo

Cukrova ideja: Novoletni namizni aranžma

Danes vam Cuker blog predstavlja cukrovo idejo za preprosti novoletni namizni aranžma.

Podarite svojem domu nekaj praznične barvitosti in veselja, svoji domači dekoraciji pa dodajte osebno noto.

Podarite svojem domu nekaj praznične barvitosti in veselja, svoji domači dekoraciji pa dodajte osebno noto.

Od naravnih do sintetičnih materialov

Za osnovno aranžmaja lahko uporabite različne podlage; posodo, krožnik, skodelico ali druge dekorativne figure.

Jaz sem v preteklosti za podlage namizni aranžmajev uporabila;

  • plastično posodo
  • dekorativno zvezdo
  • okvir za sliko (ja, tudi to se da)
  • krožnik
This image has an empty alt attribute; its file name is 120454334_684130952228099_5810067823830539258_n-1.jpg

Za osnovno namiznega aranžmaja lahko uporabite različne podlage; posodo, krožnik, skodelico ali druge dekorativne figure.

Naravni in sintetični materiali

Na namizne aranžmaje lahko nizate različne materiale, meni so najljubši naravni materiali. Zelo rada uporabim bršljan, les, veje iglavcev, posušene liste, mah, storže, sivko orehe itd.

Seveda v kombinaciji z naravnimi materiali uporabljam tudi sintetične materiale; sveče, svečnike, dekorativne okraske, dekorativne figure, posušene okraske, dekorativne trake itd.

Domišljija ne počiva

Po navadi se odločam za zelo raznolike barve aranžmaja. Slednje je odvisno predvsem od tega, kakšne barve imam trenutno pri roki.

Po navadi se odločam za zelo raznolike barve aranžmaja. Slednje je odvisno predvsem od tega, kakšne barve imam trenutno pri roki.

Zelo ljuba mi je na primer vijolična barva.

Ko smo že ravno pri barvah

Ali veste, da barve odražajo vašo notranjo energijo?

Tako je. Barve vaših umetnin izražajo vašo notranjo energijo. Velja, da svetlejše barve odražajo nekakšno notranje zadovoljstvo, radost in pozitivno energijo, medtem ko temne barve izražajo melanholijo in nezadovoljstvo.

Barve vaših umetnin izražajo vašo notranjo energijo. Velja, da svetlejše barve odražajo nekakšno notranje zadovoljstvo, radost in pozitivno energijo, medtem ko temne barve izražajo melanholijo in nezadovoljstvo.

Kaj pa pomen posamezne barve?

Modra barva je pravzaprav izrazna barva ter barva komuniciranja in zdravja. Rdeča barva je barva poživitve, ki nam pomaga izboljšati življenjsko energijo. Zelena barva je zelo pomirjujoča, vzpodbuja pa tudi ravnovesje, saj lahko z njeno pomočjo vzpostavimo ravnovesje telesa in duha. (Sensa.metropolitan.si, 2019)

Rumena barva je barva kreative in inspiratorstva, blagodejno pa vpliva tudi na kožo. Oranžna barva je vesela barva, ki izboljšuje naše ravnovesje. Roza barva je barva ljubezni, ki lahko poveča našo srečo. Vijolična barva izraža moč, blagodejno pa vpliva na naše možgane in živčni sistem. (Sensa.metropolitan.si, 2019)

Terapevtski učinek?

Barve naj bi imele zdravilne učinke. Obstaja celo terapija z barvami, ki spada med alternativno medicino. Več o terapevtskih učinkih barve si lahko preberete tukaj.

Vrnimo se k aranžmaju

Kaj potrebujete za vaš aranžma?

  • podlago za aranžma,
  • poljubne naravne materiale,
  • poljubne sintetične materiale,
  • dekorativne figure (po želji),
  • sveče (po želji),
  • dekorativni trak (po želji),
  • škarje,
  • silikon ali vroče lepilo.

Postopek;

Najprej si pripravimo podlago za naš aranžma. Podlogo poljubno prekrijemo z naravnimi materiali. Kasneje pa na to s pomočjo vročega lepila oz silikona nizamo druge sintetične, naravne in dekorativne materiale, ki smo si jih izbrali.

Bodite kreativni!

Viri

  • Sensa.metropolitan.si, (2019). Kaj pomeni vaša najljubša barva? Pridobljeno 14. 9. 2020 iz https://sensa.metropolitan.si/osebna-rast/pomen-vase-najljubse-barve/.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor