Kulinarika Prosti čas

“Cukermanija” ob vsaki priložnosti

Ste tudi vi sladkosnedi?

No, jaz sem definitivno zelooo sladkosneda.

Vem pa tudi, da si lahko “piškotomanijo” ali “cukermanijo” pričaramo čisto vsak dan, pa naj bo deževen ali sončen.

Saj veste, življenje si je treba “pocukrati” tako ali drugače.

Življenje si je treba “pocukrati” tako ali drugače.

Enostavni čokokeksi

Za vas sem izbrskala recept za čokokekse, ki so rezultat mojega lanskega eksperimentiranja.

Recept ni pretirano težek, vsebuje pa zgolj “osnovne” sestavine za piškote.

Sestavine

  • 2 jajci
  • 50 g sladkorja
  • pol kilograma moke
  • 1 dl mleka
  • 150 g masla
  • 200 g kokosove moke
  • 100 g temne čokolade (lahko tudi mlečne)

Postopek

V posodo damo jajci, moko, sladkor, mleko, maslo (narezano na koščke), kokosovo moko ter na koščke narezano čokolado. Vse skupaj pregnetemo, da dobimo kepico testa. Po želji lahko damo testo za pol ure v hladilnik, saj bo kasneje boljše.

Nato iz mase oblikujemo več manjših kroglic, ki jih polagamo na pekač, pokrit s peki papirjem.

V tem primeru vam ne bo potrebno paziti na medsebojno razdaljo zaradi koronavirusa, ampak boste morali polagati kroglice v takšno medsebojno razdaljo, da se ne bodo pri peki sprijele skupaj. Torej ne polagajte jih čisto skupaj.

Piškote pečemo na 180 stopinjah Celzija, približno 25-30 minut.

Za vse strastne “kofetarje”

Če ste tako strasten “kofetar” kot jaz, vam bo všeč kombinacija čokokeksov in kave.

This image has an empty alt attribute; its file name is 117429923_293658868397437_8566883152522693679_n.jpg

Če ste tako strasten “kofetar” kot jaz, vam bo všeč kombinacija čokokeksov in kave.

Prav tako pa je tudi zelo dobra kombinacija čokokeksov z mlekom ali s kakavom.

Bodite kreativni! Pa dober tek!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor