Prosti čas Utrinki iz narave Za dušo

Prispevek malce drugače ali mogočne barve narave

Danes vam predstavljam nekaj barvitih foto utrinkov narave skozi vse letne čase.

Predstavljam vam nekaj barvitih foto utrinkov narave skozi vse letne čase.

Prelepe barve lahko v naravi namreč zasledimo skozi celotno leto.

Cukrov izziv: Pojdite danes na sprehod in opazujte neverjetne barve narave.

Radovedni cuker

Ali ste tudi vi ljubitelji barv? Kaj vam pomenijo barve? Katera je vaša najljubša?

Nad barvami sem tudi sama zelo navdušena. Sveta brez barv pa si preprosto ne morem predstavljati.

Ali ste vedeli, da naj bi vsak posameznik videl drugačen odtenek določene barve?

Sama zelo rada slikam ali kako drugače ustvarjam z barvami, ki me med samim procesom ustvarjanja kar potegnejo vase in napolnijo s pozitivno energijo.

Poleg tega pa sem tudi velik navdušenec nad letnimi časi, sploh nad barvito jesenjo. Zato pogosto ne razumem, zakaj omenjenega letnega časa, ne mara večina ljudi. Ali niso pestre barve listov preprosto čudovite? Pa vsi ti jesenski plodovi…

Nasploh pa so barve narave čudovite skozi celotno leto.

Odraz notranje energije

Ali veste, da barve odražajo vašo notranjo energijo?

Tako je. Barve vaših umetnin izražajo vašo notranjo energijo.

Velja, da svetlejše barve odražajo nekakšno notranje zadovoljstvo, radost in pozitivno energijo, medtem ko temne barve izražajo melanholijo in nezadovoljstvo.

Znano je, da so v preteklosti umetniki, v “sivem” obdobju svojega življenja, ko se jim je zgodil kakšen neljubi dogodek ali pa so bili preprosto nesrečni, svoje slike slikali zgolj v temnih barvah.

This image has an empty alt attribute; its file name is 117651510_2649849931899433_6634949874481086711_n.jpg

Barvita upornica že od malega

Od nekdaj sem bila velika ljubiteljica modre in zelene barve.

Ko sem bila mala, sem imela obdobje, ko sem se želela oblačiti zgolj v zeleno barvo. Če na sebi nisem imela vsaj enega zelenega kosa oblačila, nisem hotela v vrtec.

Kmalu je zeleno barvo zamenjala modra barva, zelena oblačila pa modra. Zanimivo pri tem je bilo, da so vse moje vrstnice, kot običajno, posegale po roza barvi ali pa po rdeči. Omenjeni barvi družba na nek način “vsiljuje” kot punčkasti barvi, sama pa sem imela najraje modro in zeleno barvo, ki sicer veljata za fantovski barvi.

Osebno mi je pripisovanje določenih barv spolom povsem zgrešeno. Zakaj bi morale biti vse deklice oblečeno roza, medtem ko vsi dečki modro?

No, modra je še dandanes moja najljubša barva. Kakšen pa je sploh njen pomen?

Barva ljubezni je roza?

Modra barva je pravzaprav izrazna barva ter barva komuniciranja in zdravja. Rdeča barva je barva poživitve, ki nam pomaga izboljšati življenjsko energijo. Zelena barva je zelo pomirjujoča, vzpodbuja pa tudi ravnovesje, saj lahko z njeno pomočjo vzpostavimo ravnovesje telesa in duha. (Sensa.metropolitan.si, 2019)

Rumena barva je barva kreative in inspiratorstva, blagodejno pa vpliva tudi na kožo. Oranžna barva je vesela barva, ki izboljšuje naše ravnovesje. Roza barva je barva ljubezni, ki lahko poveča našo srečo. Vijolična barva izraža moč, blagodejno pa vpliva na naše možgane in živčni sistem. (Sensa.metropolitan.si, 2019)

Več o pomenu barv si lahko preberete na spletni strani Sensa.metropolitan.si.

Terapevtski učinek?

Barve naj bi imele zdravilne učinke. Obstaja celo terapija z barvami, ki spada med alternativno medicino. Več o terapevtskih učinkih barve si lahko preberete tukaj.

Foto utrinki: Barve skozi letne čase

ZIMA

POMLAD

POLETJE

JESEN

Vir

  • Sensa.metropolitan.si, (2019). Kaj pomeni vaša najljubša barva? Pridobljeno 14. 9. 2020 iz https://sensa.metropolitan.si/osebna-rast/pomen-vase-najljubse-barve/.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor