Kulinarika Prosti čas

Spomladanska specialiteta za oblizniti prste

Danes vam predstavljam spomladansko sladico, ki je res božanska.

Navdih na izletu

V preteklosti sem bila na prelepem izletu po naši čudoviti Sloveniji. Obiskala sem slovenski turistični biser Bled.

Na Bledu sem si ogledala številne znamenitosti, podala pa sem se tudi na znameniti otok sredi jezera. Seveda pa nisem mogla mimo tega, da ne bi pokusila tudi slavne kremne blejske rezine.

Ta slika ima prazen alt atribut; ime datoteke je 118200494_316286226463356_5620697772649274959_n.jpg

Ah, kje je že ta čas, ko smo se lahko brezskrbno odpravili v slaščičarno in uživali ob sladkostih?

Skrivnost je razkrita!

Danes bi vam rada zaupala spomladansko skrivnost. Namreč, poznam še eno verzijo kremne rezine, ki je sicer malce drugačna od originalne, a meni osebno je še boljša. Pri tem pa je najboljše to, da jo lahko pripravite kar sami doma.

Poznam še eno verzijo kremne rezine, ki je sicer malce drugačna od originalne, a meni osebno je še boljša.

Moja verzija kremnih rezin namesto listnatega testa vsebuje maslene Albert kekse.

Ta razmeroma enostavna sladica vas bo preprosto navdušila, vzela pa vam bo zgolj eno uro.

Nesramno dobre kremne rezine

Sestavine;

  • Albert keksi,
  • 2 litra mleka,
  • 5 vanilijevih pudingov,
  • 4 žlice ostre moke,
  • 8 jajc (rumenjaki),
  • 15 dag sladkorja,
  • rum,
  • 500 ml smetane.

Postopek;

Najprej na dno velikega pekača položimo Albert kekse, tako da prekrijemo celotno dno pekača. Nato ločimo rumenjake in beljake, iz slednjih pa stepemo sneg. Mleko vlijemo v kozico, ki jo pristavimo na ogenj. Medtem, ko se mleko greje, skupaj zmešamo pudinge, sladkor, moko, jajca ter rum.

Ko mleko zavre, vanj vlijemo maso, na koncu pa v dobljeno kremo na rahlo še primešamo beljake. Kremo še vročo vlijemo na kekse. Ko se krema ohladi, še nanjo dodamo stepeno smetano. Po želji lahko po smetani potrosimo še čokolado.

Ali so boljše tradicionalne kremne rezine ali kremne rezine z Albert keksi pa presodite sami.

Bodite kreativni!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor