Kulinarika Prosti čas

Recept meseca avgusta

Porova juha

Sestavine;

  • trije sveži pori,
  • dva srednja krompirja,
  • ena bučka,
  • 1,5 dl smetane (za stepanje ali kuhanje),
  • vegeta,
  • olje,
  • voda,
  • kurkuma ali ostale začimbe po želji,
  • toast za kruhke (dodatek po želji).

Postopek;

Najprej olupimo in na kocke narežemo oba krompirja ter bučko. Nato še očistimo in narežemo por. Pri poru uporabite tudi njegove zelene liste, saj bodo ti dali juhi res poseben pečat (in lepo barvo).

Pri poru uporabite tudi njegove zelene liste, saj bodo ti dali juhi res poseben pečat (in lepo barvo).

Nato v kozici na olju prepražimo omenjeno zelenjavo ter vse skupaj začinimo (z vegeto). Zelenjavo nato zalijemo z vodo (tako, da ta v vodi plava) in pustimo, da se kuha. Po petnajstih minutah zelenjavo odstavimo z ognja in jo pretlačimo s paličnim mešalnikom tako, da dobimo juhico.

V juhico nato dodamo smetano (jaz dodam kar smetano za stepanje), dodamo pa še kurkumo ali ostale začimbe po želji. Tako dobimo kremno juhico, ki jo kuhamo še cca. petnajst minut na zmernem ognju.

Juhico lahko postrežemo s kruhki, ki jih predhodno prepražimo na olju tako, da postanejo hrustljavi. Jaz za kruhke ponavadi uporabim kar toast, ki mi ostane. Kruhki so v kombinaciji z juho res super izbira. Pa dober tek!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor