Kulinarika Prosti čas

Te sladke razvade…

Danes vam predstavljam nekaj idej za božansko dobre in enostavne sladice, s katerimi boste svoje obiskovalce preprosto očarali.

Še prej pa bi vas rada opomnila na 10 preprostih nasvetov, s katerimi bodo vaše sladice božanske. Nasvete je pripravila moja prijateljica.

Ganaš, kuvertura in še kaj

  • Ko delamo biskvit za torto je priporočljivo, da moko presejemo, saj bo ta kasneje dobro vpijala vlago, biskvit pa bo posledično boljši. Jaz ponavadi suhe stvari (moko in pecilni prašek) presejem skupaj, saj je tako hitreje in boljše.
  • Pri peki nikoli ne uporabljamo margarine, saj je ta emuzija rastlinske masti in je predelana. Boljše je, da uporabite maslo, saj je boljšega okusa, sladica pa bo tudi lepše barve.

Pri peki nikoli ne uporabljamo margarine, saj je ta emuzija rastlinske masti in je predelana. Boljše je, da uporabite maslo, saj je boljšega okusa, sladica pa bo tudi lepše barve.

  • V primeru, da iz beljakov stepamo sneg, je priporočljivo, da dodamo zraven nekaj soli, saj postane sneg tako bolj kompakten.
  • Maso ali nadev za slaščice mešamo vedno od spodaj navzgor. Masa bo na takšen način dobila več zraka, bolj bo polna, imela pa bo tudi večji volumen.
  • Za nadev pri torti lahko uporabimo smetano in stopljeno čokolado. To imenujemo ganaš. Lahko uporabimo tudi vanilijevo kremo, sadje in smetano, čokoladno kremo…
  • Če biskvit prerežemo, je priporočljivo, da ga nasočimo. Nasočimo ga lahko z mlekom, s kompotom, sladkorno raztopino, kavo itd. Odvisno je od tega, kakšno pecivo pripravljamo.
  • Za glazuro ali preliv lahko uporabimo čokolado oziroma kuverturo, Slednjo stopimo, prelijemo ter razmažemo s paleto po torti. Lahko še uporabimo žele smetano, sladkorno maso ali vedno bolj priljubljeno ticcino maso
  • Torto lahko okrasimo na več načinov; s pisanjem/risanjem stopljene čokolade, s svežim sadjem, ki ga premažemo z želejem (da je lepše na pogled) ali z nastrgano čokolado. Dobre alternative so tudi; mandljevi lističi, brizgana sladka smetana ali okraski narejeni iz ticcine mase, ki so oblikovani ročno, s pomočjo modelirnih palčk, valja, škroba ter različnih modelčkov.

Torto lahko okrasimo na več načinov; s pisanjem/risanjem stopljene čokolade, s svežim sadjem, ki ga premažemo z želejem (da je lepše na pogled), mandljevimi lističi, brizgano sladko smetano ali z okraski iz ticcine mase, ki so oblikovani ročno, s pomočjo modelirnih palčk, valja, škroba ter različnih modelčkov.

  • Priporočljivo je, da model za torto namažemo z maščobo in posujemo z moko, še boljše pa je, da ga ovijemo s peki papirjem.
  • V primeru, da pri peki uporabimo peki papir, je priporočljivo, da pečeni biskvit preobrnemo, da je peki papir zgoraj. Torto pustimo nekaj časa na miru, da se ohladi, nato pa peki papir odstranimo.

Malo truda za veliko gurmanskih užitkov

Predstavljam vam nekaj predlogov preprostih, a zato nič manj božanskih sladic.

Predstavljam vam nekaj predlogov preprostih, a zato nič manj božanskih sladic.

Z njimi nikoli ne zgrešimo

Mafini. Preprosti super kolački, z različnimi dodatki in pridihi. Pri njihovi pripravi lahko uporabite raznoliko sadje, čokolado, oreščke in še kaj.

Oreh je zakon!

V jesenskem času dozorijo orehi, ki kar kličejo po temu, da jih uporabimo v kakšni sladici.

Piškotomanija v vsakem trenutku!

Pripravite piškote, ki bodo vedno znova očarali. Prednost piškotov je ravno ta, da so majhni in nenasitni, dobro pa se podajo tudi k napitkom. No, njihova slabost pa je ta, da jih pogosto ne moremo nehati jesti, saj so božanski.

Preproste torte

Ker sem velik zagovornik naravnih stvari, pri peki ne uporabljam umetnih barvil ali ostalih umetnih dodatkov. Torte najpogosteje okrasim kar s čokolado, smetano ali pa uporabljam različne posipe.

Božanska peciva

Nekaj predlogov preprostih peciv, s katerimi boste svoje goste očarali.

Sladice v kozarčku

V zadnjem času so vedno bolj priljubljene sladice v kozarcih.

Še nekaj idej…

In še nekaj drugih idej za preproste in okusne sladice.

Vse recepte za peciva na zgornjih slikah najdete na Cuker blogu, v kategoriji kulinarika.

Bodite kreativni!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor