Cuker blog vam danes predstavlja recept za okusne mehiške tortilje, kot iz restavracije.
Priprava je res enostavna, ne bo pa vam vzela več kot 30 minut.
No, več kot 40 minut pa res ne.
Pa začnimo.
Ideje za jesneske jedi najdete na povezavi.
Okusne mehiške tortilje
Sestavine (za približno 6 tortilj);
- 500 g mletega mesa,
- 2 velika pora,
- 1 velik korenček (lahko tudi 2 mala),
- 1 velika bučka,
- 50 g graha,
- 2 dl paradižnikove omake,
- 2 dl sladke smetane,
- vegeta, poper in ostale začimbe po okusu.
Dodatki za nadev;
- rezina sira (za eno tortiljo),
- koruza,
- jogurtov preliv (2 dl navadnega jogurta, ščepec česna, začimbe po okusu).
Postopek;
Najprej pripravite omako za tortilje. Na olju prepražite na kocke narezana pora, nato pa dodajte meso in pustite, da se omenjeno nekaj časa praži.
Če nekaj časa meso vegetate, dodate pa še paradižnikovo omako in ostale začimbe. Vse skupaj premešate. Korenček in bučko olupite ter naribajte in ju dodajte v omako. Vse skupaj zalijte z nekaj vode in pustite, da se kuha. Čez nekaj časa dodate grah in smetano. Omako pustite, da se kuha še približno 30 minut.
Ko je omaka gotova, vzamete tortiljo, jo razgrnete in na en del tortilje najprej položite rezino sira. Na rezino sira z žlico nadevate omako (približno štiri žlice), omenjenemu še dodate koruzo ter polijete z jogurtovim prelivom. Tortiljo prepognete in daste v mikrovalovno pečico za 3 minute, da se sir raztopi.
Tortilje lahko po želji še okrasite oz. dekorirate z začimbami. Pa dober tek!